Hopp til hovedinnhold

Avtrykk blir tema for Kapittel 20

Kapittel 20 - avtrykk

Neste års Kapittel går av stabelen 16. – 20. september 2020, og temaet blir Avtrykk.

Jubileumsfestival

Kapittel er Norges nest største litteraturfestival, og feirer 25 år i 2020. Samtidig feirer festivalens barne- og ungdomsprogram Bokmerke 10 år. Det er en god anledning til å se på festivalens eget avtrykk i regionen, og jubileene vil markeres på ulike måter under festivalen.

Klima, digitalisering og ytringsfrihet

Avtrykk er også et godt utgangspunkt for å diskutere vår tids største utfordring, nemlig klimakrisen og menneskenes avtrykk i naturen. Og i vår digitale samtid er det høyst aktuelt å se nærmere på det digitale avtrykket vi etterlater oss, og hvordan det påvirker hverdagen vår.

Neste års festival vil også vie god plass til historiske avtrykk, og litteratur om hendelser og mennesker som har formet oss - både som individer og som samfunn. Slike avtrykk gjenspeiles særlig i biografisjangeren, og det er allerede nå klart at Tore Rem vil holde et originalforedrag om Jens Bjørneboe i anledning 100-årsjubileet i 2020. Vi vil også utforske avtrykket etter oljehistorien, og markere at det i 2020 er 40 år siden Alexander Kielland-ulykken. 

Sist men ikke minst er Avtrykk et spennende utgangspunkt for å se på litteraturens og ytringsfrihetens vilkår i dagens samfunn, som i økende grad preges av polarisering og stengte grenser. 

Kontaktinfo:
Festivalsjef Siri Odfjell Risdal, siri@kapittel.no - 481 55 406

Kjøp festivalpass til Kapittel 20 til Earlybird-pris:

Google+