Hopp til hovedinnhold

06.mai 2020- Khalid Albaih Romania/Sudan/København

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer fire er fra den rumeskfødte sudaneren Khalid Albaih. Den politiske tegneren, kunstner og samfunnsdebattanten er nåværende fribyforfatter i København.

Her er de første navnene til Kapittel 20

Erika Fatland, Vigdis Hjorth og Lars Saabye Christensen er blant gjestene som allerede er bekreftet til Kapittel 20. 

29.april og 17.juni 2020- Mohammad Habeeb Syria/Stavanger

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer tre og ti kommer fra Mohammad Habeeb, forfatter, poet, oversetter og aktivist fra Syria, som har skrevet et manus til et skuespill. Mohammad var fribyforfatter i Stavanger fra 2015 til 2017 

Lesesirkelen leste Linjeskift

Romanen Linjeskift av Joseph Ponthus skildrer hverdagen på et slakteri i Frankrike. Kapittels egen lesesirkel har lest boka.

Kjære Grønland

De nordiske forfatterne Iben Mondrup, Kim Leine og Ida Frisch skriver alle med Grønland som bakteppe, og nå er de klare for Kapittel.

22. april 2020- Omid Shams Iran/Århus/London

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer to kommer fra Omid Shams, forfatter, journalist og litteraturkritiker fra Iran. Omid var fribyforfatter i Århus fra 2014 til 2016.

15. april 2020- Manal Al-Sheikh Iraq/Stavanger/Oslo

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Første bidrag kommer fra Manal Al-Sheikh, poet og forfatter fra Irak. Manal var fribyforfatter i Stavanger fra 2009 til 2011.

Rundtur til middelalderkirkene i Stavanger

Hvilket avtrykk har våre fem middelalderkirker satt gjennom nærmere 1000 år? Bli med på en kulturell rundtur i nye Stavanger kommune.

Digital dagbok fra forfulgte forfattere

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 13 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. 

Islandske stjerneforfattere til Kapittel

Auđur Ava Ólafsdóttir vant Nordisk Råds litteraturpris 2018, og Bergsveinn Birgisson er nominert til prisen i år. To av Islands viktigste litterære stemmer er klare for Kapittel. 

Avtrykket etter Alexander L. Kielland-ulykken

27. mars 1980 kantret boligplattformen Alexander L. Kielland, og 123 menn mistet livet. Atle Berge, Tord F. Paulsen og Tommas T. Skretting har på hver sin måte utforsket avtrykket etter den dramatiske ulykken.

Ekstrakonsert med Bjella

"Så fengende har du aldri hørt Bjella før" skriver Dagbladets anmelder om Stein Torleif Bjellas nye album. Nå har du en ekstra sjanse til å oppleve Stein Torleif Bjella på Kapittel.

Område 51 - konsert med Frode Grytten og Morten Qvenild

Velkommen til en unik litterær og musikalsk opplevelse, der Frode Grytten og Morten Qvenild med band byr på en herlig blanding av protestsanger og ørkenkøntri. 

Festivalpass og Kapittelkopp

Her kan du kjøpe festivalpass til Kapittel 20, og din egen Kapittelkopp. Perfekt gave til noen du er glad i - eller til deg selv.

Avtrykk blir tema for Kapittel 20

Neste års Kapittel går av stabelen 16. – 20. september 2020, og temaet blir Avtrykk.

Volunteering at Kapittel20

We need volunteers for the Kapittel20 festival in September 2020. We start recruiting for the 2020 festival in spring next year.

Google+