Hopp til hovedinnhold

05.august 2020- Ashraf Bagheri Iran/Uppsala

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer sytten kommer fra Ashraf Bagheri, forfatter og journalist fra Iran. Ashraf var fribyforfatter i Uppsala fra 2018 til 2020.

29. juli 2020- Wesam Almadani- Gaza

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer seksten er fra forfatter og aktivist Wesam Almadani. Wesam er nåværende fribyforfatter i Larvik.

22.juli 2020- Ali Dorani Iran/Stavanger

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer femten er fra tegneserieskaper og aktivist Ali Dorani/ Mr. Eaten Fish fra Iran. Ali var fribyforfatter i Stavanger fra 2017 til 2019.

15.juli 2020- Otba Fathalla Mahmoud Irak/Stavanger

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer fjorten kommer fra Otba Fathalla Mahmoud, skribent og jounalist fra Irak. Otba var fribyforfatter i Stavanger fra 2007 til 2009.

08.juli 2020- Benyamin Farnam Iran/Oslo

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer tretten er fra filmskaper, produsent og poet Benyamin Farnam fra Iran. Benyamin er nåværende fribyforfatter i Oslo.

Linn Ullmann holdt Kielland-foredraget

Hvordan har det siste året endret måten vi lever livene våre og satt et avtrykk i oss som mennesker? Hvordan kan vi leve med den uroen som preger verden i dag? Dette er noen av de spørsmålene Linn Ullmann reflekterte over i årets Kiellandforedrag.

Bokmerke 2020

Her finner du alt om programmet for Bokmerke - Kapittel for barn og unge i 2020.

01. juli 2020- Khalid Albaih Romania/Sudan/København

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer tolv er fra den rumeskfødte sudaneren Khalid Albaih. Den politiske tegneren, kunstner og samfunnsdebattanten er nåværende fribyforfatter i København.

24.juni 2020- Mansur Rajih Jemen/Stavanger

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer elleve kommer fra Mansur Rajih, poet og politisk aktivist fra Jemen. Mansur var Stavangers første fribyforfatter i perioden  1998-2000.

Kapittelsjefens sommerlesetips

Bruk sommeren på å lese deg opp til Kapittel! Her er Kapittelsjef Siri Odfjell Risdals anbefalte bøker av forfattere som kommer til festivalen 16. - 20. september.

10. juni 2020- Ashraf Bagheri Iran/Uppsala

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer ni kommer fra Ashraf Bagheri, forfatter og journalist fra Iran. Ashraf var fribyforfatter i Uppsala fra 2018-2020.

3.juni 2020-Omid Shams Iran/Århus/London

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer åtte kommer fra Omid Shams, forfatter, journalist og litteraturkritiker fra Iran. Omid var fribyforfatter i Århus fra 2014 til 2016.

27.mai 2020- Otba Fathalla Mahmoud

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer syv kommer fra Otba Fathalla Mahmoud, skribent og jounalist fra Irak. Otba var fribyforfatter i Stavanger fra 2007 til 2009.

20.mai 2020- Ali Dorani Iran/Stavanger

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer seks er fra tegneserieskaper og aktivist Ali Dorani/ Mr. Eaten Fish fra Iran. Ali var fribyforfatter i Stavanger fra 2017 til 2019.

15.mai 2020- Benyamin Farnam Iran/Oslo

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer fem er fra filmskaper, produsent og poet Benyamin Farnam fra Iran. Benyamin er nåværende fribyforfatter i Oslo.

Jenta med minneboken

Avtrykket etter 2. verdenskrig preger fortsatt mange familier. Bart van Es står bak den prisvinnende biografien Jenta med minneboken, og er en av årets hovedgjester på Kapittel. 

Google+