Hopp til hovedinnhold

Oljehovedstadens avtrykk

Oljenæringen er viktig for vår region, men hvordan ser framtiden for oljebransjen ut etter klimakrise, koronakrise og vårens dramatiske nedgang i oljeprisen? 

Avtrykket etter 22. juli

Fredag 22. juli 2011 mistet til sammen 77 mennesker livet i terrorangrepet som rammet Regjeringskvartalet i Oslo og AUFs sommerleir på Utøya, og en hel nasjon var i sorg. Hvordan lever man videre som samfunn og som enkeltmennesker etter en så brutal hendelse? Og hvordan kan den vonde historien om 22. juli formidles i litteratur og på film?

Kapittel på KÅKÅ

Litteratur, kritikk og ytringsfrihet i krisetid. Velkommen til KÅKÅ under Kapittel!

Familiehelg på Kapittel

Teater, tegnestund, trykkeverksted, Bukkene Bruse og Brillebjørn! 

Slik blir årets Kapittel

Velkommen til Kapittelfestivalen 16. - 20. september! Blant årets gjester er Peder Kjøs, som skal snakke om isolasjon og ensomhet, og Else Kåss Furuseth som skal samtale med venninnen Benedicte Wessel-Holst om når voksenlivet banker på døra. Det blir konserter med både Stein Torleif Bjella og Brillebjørn. Og Sandeep Singh og Abubakar Hussain skal snakke om hverdagsrasisme. Se hele programmet her.

02.september 2020- Safaa Khalaf Irak/Stavanger

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 13 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer tjueen er fra journalist, forfatter og poet Safaa Khalaf. Safaa er nåværende fribyforfatter i Stavanger.

Samvittighetskvaler - Kapittel 25 år

Vigdis Hjorth, Kristin Auestad Danielsen og Tiril Broch Aakre har skrevet hver sin novelle inspirert av Alexander L. Kiellands "En god Samvittighed". Se dem i samtale fra Kapittel20.

Kapittel i Ryfylke

Atle Berge vant nylig LOs litteraturpris for romanen Puslingar, som handler om etterdønningene etter Alexander L. Kielland-ulykken. I forkant av Kapittel kan du møte den prisbelønte forfatteren på bibliotekene i Ryfylke. 

26.august 2020 Wesam Almadani- Gaza

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer tjue er fra forfatter og aktivist Wesam Almadani. Wesam er nåværende fribyforfatter i Larvik.

Erik Fosnes Hansen erstatter Lars Saabye Christensen

Erik Fosnes Hansen vil snakke om avtrykket etter byen, både i Lars Saabye Christensens og eget forfatterskap.

Tore Renberg om Tollak til Ingeborg

Stavangers egen Tore Renberg er aktuell med romanen Tollak til Ingeborg. Møt han både onsdag og torsdag under Kapittel.

Kapittel avlyser utenlandske gjester

Som følge av COVID-19 og de nye reiserestriksjoner fra UD, der bla Storbritannia og København blir rødt, må Kapittel dessverre avlyse utenlandske gjester på festivalen. 

19.august 2020- Mansur Rajih Jemen/Stavanger

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer nitten kommer fra Mansur Rajih, poet og politisk aktivist fra Jemen. Mansur var Stavangers første fribyforfatter i perioden  1998-2000.

12.august 2020- Somaya El Sousi

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer atten kommer fra Soamaya El Sousi fra Gaza.

Erika Fatland holder årets ICORN-foredrag

Det internasjonale fribynettverket ICORN inviterer hvert år til et eget foredrag om ytringsfrihet på Kapittel. Erika Fatland holder årets foredrag.

Joseph Ponthus' besøk på Kapittel er avlyst

De nye reiserådene fra Utenriksdepartementet knyttet til COVID-19 gjør at Frankrike nå blir rødt, og det betyr at Joseph Ponthus' sitt besøk på Kapittel må avlyses.

Google+