Hopp til hovedinnhold

Live på Kapittel20: Med null respekt

Rasismedebatten preger nyhetsbildet i store deler av verden. Finnes det noe sånt som en særegen norsk rasisme? Se filmen med Sandeep Singh og Abubakar Hussain fra Kapittel20.

Podcast: Avtrykket etter 22. juli

Aina M. Ertzeid var på jobb da regjeringskvartalet ble rammet av terror 22. juli 2011, og debutromanen 15:25 er hennes påminnelse om at vi ikke må glemme. Hør henne i samtale med Eivind Hofstad Evjemo, Alexandra Gjerpen og Peder Kjøs.

Podcast: Erik Fosnes Hansen om byer i litteraturen

- Hva ville Dostojevskij vært uten St. Petersburg, og Elena Ferrante vært uten Napoli? Byene er deltakere i handlingen.

Podcast: Sandra Lillebø og Vigdis Hjorth fra Kapittel 20

Sandra Lillebø og Vigdis Hjorth har skrevet to av bokhøstens mest omtalte romaner. De møttes til samtale på Kapittel20.

Podcast: Kvinner og korona

Hva har koronapandemien med feminisme og likestilling å gjøre? Hør Marta Breens tankevekkende foredrag fra Kapittel20.

Kapittel i 2020-format

Over fem dager har Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, arrangert nær 120 arrangementer med rundt 6200 besøkende - midt i en pandemi. 

Panenka og andre klassiske fotballstraffer

Straffesparket vippar fotballkampen for ei kort stund ut av sitt faste mønster: Lagkampen 11 mot 11 vert redusert til ein mot ein. Nils Henrik Smith har skrive bok om straffesparkets historie.

Podcast: Global morgen om Beirut og Libanon

Journalist Arild I. Olsson og fotograf Jarle Aasland åpnet Kapittel-festivalen 2020 med et sveip over Beiruts mennesker, kulturer og komplekse historie.

16. september 2020- Amani AboShabana Egypt

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 13 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Siste bidrag i digital dagbok, nummer tjuetre, er fra Amani AboShabana fra Egypt.

Se bibliotekseminaret på nett

Se foredrag om skolebibliotek, barnebokbad og ungdom og lesing, fra bibliotekseminaret på Sølvberget 

Dette ble streamet fra Kapittel

Fikk du ikke med deg alt under årets festival? Her er en oversikt over hvilke arrangementer som ble streamet. Noen av opptakene er fortsatt tilgjengelige. 

Endringer for Løkkeberg, Omar og Boström Knausgård

De nye reiserådene fra UD gjør at Vibeke Løkkeberg og Sara Omar dessverre ikke kan komme til Stavanger, og de vil derfor delta på Kapittel digitalt. Arrangementet med Linda Boström Knausgård i opptak fra Danmark utgår dessverre helt.

Musikalske opplevelser på Kapittel

Låtbingo med Levi Henriksen og Darling West, musikkprat med Janove Ottesen, og konserter med Stein Torleif Bjella og Brillebjørn er blant årets musikalske opplevelser. 

Kapittelaktuelle bøker

Trykk på bildene nedenfor, så kommer du til biblioteksystemets liste over Kapittelaktuelle bøker. Der kan du lese mer om bøkene og bestille de til avhenting på et av Sølvbergets bibliotek. Flere av titlene er også tilgjengelig i ebok-appen Allbok.

09.september 2020-Somaya El Sousi

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 13 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer tjueto kommer fra Soamaya El Sousi fra Gaza.

Kapittel-forfattarar som skriv på nynorsk

Språket vårt er farga av avtrykk gjennom fleire generasjonar, frå alle deler av vårt langstrekte land. Kva passar vel då betre enn å lese på skriftspråket som er nærast dei fleste norske dialektar, og som for mange kjennes særleg poetisk? Om du skal skrive skoleoppgåve, vil lesa noko nærare di eiga dialekt, eller berre vil lesa ei framifrå bok, kan Kapittel i år by på eit godt utval forfattarar som brukar nynorsk.

Google+