Hopp til hovedinnhold

Live på Kapittel20: Med null respekt

Rasismedebatten preger nyhetsbildet i store deler av verden. Finnes det noe sånt som en særegen norsk rasisme? Se filmen med Sandeep Singh og Abubakar Hussain fra Kapittel20.

Panenka og andre klassiske fotballstraffer

Straffesparket vippar fotballkampen for ei kort stund ut av sitt faste mønster: Lagkampen 11 mot 11 vert redusert til ein mot ein. Nils Henrik Smith har skrive bok om straffesparkets historie.

Endringer for Løkkeberg, Omar og Boström Knausgård

De nye reiserådene fra UD gjør at Vibeke Løkkeberg og Sara Omar dessverre ikke kan komme til Stavanger, og de vil derfor delta på Kapittel digitalt. Arrangementet med Linda Boström Knausgård i opptak fra Danmark utgår dessverre helt.

Musikalske opplevelser på Kapittel

Låtbingo med Levi Henriksen og Darling West, musikkprat med Janove Ottesen, og konserter med Stein Torleif Bjella og Brillebjørn er blant årets musikalske opplevelser. 

Kapittelaktuelle bøker

Trykk på bildene nedenfor, så kommer du til biblioteksystemets liste over Kapittelaktuelle bøker. Der kan du lese mer om bøkene og bestille de til avhenting på et av Sølvbergets bibliotek. Flere av titlene er også tilgjengelig i ebok-appen Allbok.

Kapittel-forfattarar som skriv på nynorsk

Språket vårt er farga av avtrykk gjennom fleire generasjonar, frå alle deler av vårt langstrekte land. Kva passar vel då betre enn å lese på skriftspråket som er nærast dei fleste norske dialektar, og som for mange kjennes særleg poetisk? Om du skal skrive skoleoppgåve, vil lesa noko nærare di eiga dialekt, eller berre vil lesa ei framifrå bok, kan Kapittel i år by på eit godt utval forfattarar som brukar nynorsk.

Oljehovedstadens avtrykk

Oljenæringen er viktig for vår region, men hvordan ser framtiden for oljebransjen ut etter klimakrise, koronakrise og vårens dramatiske nedgang i oljeprisen? 

Avtrykket etter 22. juli

Fredag 22. juli 2011 mistet til sammen 77 mennesker livet i terrorangrepet som rammet Regjeringskvartalet i Oslo og AUFs sommerleir på Utøya, og en hel nasjon var i sorg. Hvordan lever man videre som samfunn og som enkeltmennesker etter en så brutal hendelse? Og hvordan kan den vonde historien om 22. juli formidles i litteratur og på film?

Kapittel på KÅKÅ

Litteratur, kritikk og ytringsfrihet i krisetid. Velkommen til KÅKÅ under Kapittel!

Familiehelg på Kapittel

Teater, tegnestund, trykkeverksted, Bukkene Bruse og Brillebjørn! 

Slik blir årets Kapittel

Velkommen til Kapittelfestivalen 16. - 20. september! Blant årets gjester er Peder Kjøs, som skal snakke om isolasjon og ensomhet, og Else Kåss Furuseth som skal samtale med venninnen Benedicte Wessel-Holst om når voksenlivet banker på døra. Det blir konserter med både Stein Torleif Bjella og Brillebjørn. Og Sandeep Singh og Abubakar Hussain skal snakke om hverdagsrasisme. Se hele programmet her.

Smittevern på Kapittel

Vi tar smittevern på største alvor, og har gjort en rekke tiltak for å sikre at alle som deltar på Kapittel skal få en trygg og god festivalopplevelse.

Kapittel i Ryfylke

Atle Berge vant nylig LOs litteraturpris for romanen Puslingar, som handler om etterdønningene etter Alexander L. Kielland-ulykken. I forkant av Kapittel kan du møte den prisbelønte forfatteren på bibliotekene i Ryfylke. 

Erik Fosnes Hansen erstatter Lars Saabye Christensen

Erik Fosnes Hansen vil snakke om avtrykket etter byen, både i Lars Saabye Christensens og eget forfatterskap.

Tore Renberg om Tollak til Ingeborg

Stavangers egen Tore Renberg er aktuell med romanen Tollak til Ingeborg. Møt han både onsdag og torsdag under Kapittel.

Kapittel avlyser utenlandske gjester

Som følge av COVID-19 og de nye reiserestriksjoner fra UD, der bla Storbritannia og København blir rødt, må Kapittel dessverre avlyse utenlandske gjester på festivalen. 

Kapittel Film

Kapittel presenterer som alltid et sterkt og aktuelt filmprogram, og årets tema Avtrykk gir flere interessante innfallsvinkler også til filmmediet. 

Events in English at Kapittel

Kapittel is Stavanger's international festival of literature and freedom of speech. Due to COVID-19 there are mainly events in Norwegian this year, but we recommend our international audience to explore our documentary programme in English.

Google+