Hopp til hovedinnhold

Sult tolket av Martin Ernstsen

Sult av Martin Ernstsen

Martin Ernstsen utforsker den menneskelige psyke i sin nye adapsjon av Knut Hamsuns Sult. Møt tegneserieskaperen på Kapittel.

Udødelig klassiker

130 år etter at den kom ut er Knut Hamsuns Sult stadig like aktuell, og nå har tegneserieskaper Martin Ernstsen skapt en kritikerrost adapsjon av den berømte klassikeren.

Med sitt særegne formspråk gir Ernstsen oss et nytt blikk på Knud Pedersens kamp for tilværelsen, og de mange ordløse sekvensene forsterker følelsen av desperasjon og håpløshet hos en fattig og sulten forfatter i Kristiania - "denne forunderlige by som ingen forlater før han har fått merker av den".

Sult Side 9

Den menneskelige psyke

Martin Ernstsen har fått strålende mottakelse for sin tolkning av Hamsuns mesterverk, blant annet av Dagbladet, som hevder Ernstsens tegneserie "kan bli en ny klassiker". 

Gjennom sitt visuelle univers går Ernstsen videre i utforskingen av den menneskelige psyke, og hva som skjer med kroppen når den ikke får dekket primærbehov som sult og søvn. Tegneserieversjonen av Sult gir med andre ord et interessant perspektiv på årets festivaltema Kropp, og på Kapittel kan du møte Ernstsen i samtale med Eivor Vindenes fra Leser søker bok.

Google+