Hopp til hovedinnhold

Stig Beite Løkens Kapittel-tips

Stig Beite Løken

Barnløshet og søvnløshet står øverst på Stig Beite Løkens Kapittel-meny i september.

Selv om forfatteren giftet seg i høst, seiler han ikke rundt på en rosa sky av den grunn.

Spermageddon

- Som fan av dystopisk sci-fi og med forkjærlighet for pessimistiske mannlige hovedpersoner gleder jeg meg til «Spermageddon» lørdag 21. september. Sædkvaliteten i hele den vestlige verden har gått dramatisk ned de siste tiårene og dette har – mest sannsynlig – etterlatt seg en rekke ufrivillig barnløse. Niels Christian Geelmuyden har skrevet om dette fenomenet (som ikke er sci-fi, men høyst reelt) og jeg synes det er både uhyggelig og fascinerende. 

Søvnløs

- Jeg slutter aldri å bry meg om søvn. Derfor gleder jeg meg til «Søvnløs», samtalen mellom forfatter og musiker Anders Bortne og kulturjournalist Jan Zahl. Bortne har skrevet boken Søvnløs – tusen våkenetter og en løsning. Søvnløshet er dessuten en god kombo med barnløshet. Søvnløs, barnløs, arveløs (den siste diktet jeg opp selv, arv er ikke tema i Kapittel19, så vidt jeg kan se.)

- Noen arrangementer fra tidligere Kapittelfestivaler du husker tilbake på med spesiell glede?

- Jeg husker godt Tore Renbergs innslag om nynorsken fra i fjor. Det var både underholdende og veldig tankevekkende. Det skapte også en del diskusjon og engasjerte ganske mange litteraturlesere. 

Kjøp billetter:

Google+