Hopp til hovedinnhold

Søvnproblemer? Det hadde Anders også.

Søvnproblemer? Det hadde Anders også.

Under årets Kapittelfestival kan du finne en løsning på søvnproblemene dine, om du har det. Du kan også få med deg forfattermøter med Jo Nesbø, Erlend Loe og Carsten Jensen. Spørreshow med Trond-Viggo og Linn Skåber. Og samtaler om sykling, sæd, vold, og begjær etter #metoo. Velkommen til litteraturfestivalen Kapittel!

 

SØVNPROBLEMER

Under årets Kapittelfestival kan du finne en løsning på søvnproblemene dine, om du har det. Anders Bortne har fått strålende kritikker for sin nye fagbok Søvnløs - tusen våkenetter og en løsning, og vil samtale med kulturjournalist Jan Zahl om den lumske og livsviktige søvnen.  

 

FORFATTERMØTER

Fra 18. - 22. september kan du også få med deg forfattermøter med Jo Nesbø, Erlend Loe og Carsten Jensen. Nesbø er aktuell med krimromanen Kniv, mens Loe har skrevet bok om nyskilte Rakel som tar turen ned til helvetet. Jensen er for tiden aktuell med en pamflettserie som tar for seg brennaktuelle spørsmål i Europa. På Kapittel19 kan du høre ham i samtale med blant annet Marlene van Niekerk og Geoff Dyer.

 

SPØRRESHOW MED TROND-VIGGO OG LINN SKÅBER

Årets festivaltema er kropp. Dette markeres på mange forskjellige måter, blant annet med Trond-Viggo Torgersens og Linn Skåbers spørreshow. Der får du endelig anledning til å spørre om alt du måtte lure på om kroppen - og alt annet, for så vidt.

 

POPULÆRVITENSKAP

Om du er interessert i mer vitenskapelig funderte presentasjoner, kan du f.eks. stikke innom Kroppsdel-panelene (blant annet et om rumpa og underlivet) eller populærvitenskapelige kortforedrag (f.eks. om kroppsspråk, kroppsvæsker og kroppens kulturhistorie). 

 

HVA ER DET MED SYKLER OG MENN? 

Hva er det med sykler og menn? For noen er sykkelen mer enn bare et framkomstmiddel. Møt forfatterne Håvard Syvertsen og Geir Stian Ulstein. Syvertsen har skrevet bøker om 71 bakker du må sykle i Norge og om fjelletappene i Tour de France. I høst kom hans første roman med sykkeltema; Tour dø France. Syvertsen skrev i fjor Å sykle: En besettelse, som er en selvbiografi og en klassereise med sykling som omdreiningspunkt.

 

#METOO, VOLD OG MANNSROLLEN - OG HJERNEN

Kåkå skal forfattere, journalister og forskere blant annet utforske følgende problemstillinger: 

  • Hvordan kan menn snakke om begjær etter #metoo? Har kampanjen endret måten forfattere skriver om lyst og begjær?
  • Hva er greia med menn og vold, og finnes det noe slikt som konstruktiv og løsningsorientert vold i vår tid?
  • Hva skjer med menn og mannsidealet i en tid der sædkvaliteten reduseres, og familiestrukturen og de tradisjonelle kjønnsrollene er i bevegelse?
  • Hvordan oppstår kreativitet? Skal framtidens romaner skrives av kunstige intelligenser? Og gir dagens hjerneforskere løfter om svar på fenomener de egentlig ikke kan forklare? Vi har invitert et sterkt panel for å diskutere hjerneforskningens grenser i lys av den nevrovitenskapelige revolusjon. 

 

Her er noen av arrangementene du kan få med deg på Kapittelfestivalen 

Følgende kalendervisning er kun et utvalg. Hele festivalprogrammet finner du her: Kapittel 19 - program

Google+