Hopp til hovedinnhold

Siri Odfjell Risdal ny Kapittel-sjef

Siri Odfjell Risdal er ansatt som sjef for Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet.

Siri Odfjell Risdal er ansatt som sjef for Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet. Hun har vikariert i stillingen siden i vår.

Hun overtok ansvaret for årets festival etter at Espen Røsbak gikk inn i Sølvbergets lederteam. Nå blir jobben hennes permanent.

- Det har vært veldig kjekt å få prøve seg som festivalsjef for årets Kapittel. Nå som jeg vet at jeg skal være med videre, gleder jeg meg selvsagt litt ekstra til festivalen i september, sier Risdal.

Stor interesse for årets program

Kapittel er en årlig festival som arrangeres av Sølvberget bibliotek og kulturhus, og trekker årlig ca. 12.000 publikummere. Årets festival går av stabelen 18. - 22. september, med 150 arrangementer på Sølvberget og andre arenaer. Tema for årets festival er Kropp. Til Kapittel i september kommer blant annet Carsten Jensen, Marlene van Niekerk, Geoff Dyer, Trude Marstein, Trond-Viggo Torgersen, Maja Lunde og Tore Renberg.

- Jeg er utrolig stolt av årets program, og helt fra programmet ble lansert i forrige uke har interessen fra publikum vært stor. Kropp er tydeligvis er tema som engasjerer mange, sier Risdal.

Engasjement for litteraturen

Siri Odfjell Risdal er 41 år gammel, utdannet bibliotekar med master i lesevitenskap og har blant annet ledet Bragejuryen for barnelitteratur og Kulturrådets vurderingsutvalg for tegneserier. Hun har vært ansvarlig for Bokmerke, barneprogrammet på Kapittel siden 2010, og vært sjef for Nordisk barnebokkonferanse på Sølvberget i 2015, 2017 og 2019. Risdal har også vært leder for barnebiblioteket på Sølvberget

- I en tid der folk leser mindre enn før, tror jeg møteplasser som Sølvberget og litteraturfestivaler som Kapittel får en nøkkelrolle når det gjelder å opprettholde interessen for og nysgjerrigheten rundt litteratur i framtiden. Og det er jeg glad for å få muligheten til å bidra til, sier Risdal.

- Vi er veldig glade og stolte over at Siri blir vår nye festivalsjef for Kapittel. Siri har en solid bakgrunn fra flere ulike roller på Sølvberget opp gjennom årene. Hun har spennende tanker og et stort engasjement for Kapittels framtid, og vi mener Siri er den rette personen til å gjøre det. Kapittel har utviklet seg til å bli en viktig litteraturfestival både lokalt og nasjonalt, sier bibliotek- og kulturhussjef Anne Torill Stensberg.

 Det var 10 søkere til stillingen.

Google+