Hopp til hovedinnhold

Her er de første navnene til Kapittel 19

Aktuelle til Kapittel 19: Carsten Jensen, Maja Lunde, Marlene van Niekerk, Geoff Dyer og Jan Grue

Geoff Dyer, Marlene van Niekerk, Carsten Jensen, Maja Lunde og Jan Grue er noen av hovednavnene på årets Kapittel, som arrangeres fra 18. - 22. september med temaet Kropp.

Klare for Kapittel 19 er også populære forfattere som Helle HelleTrude MarsteinNina LykkeHåvard RemLars RamslieAgnes RavatnGro DahleKjartan FløgstadBår Stenvik og Cathrine Knudsen.

Store internasjonale navn

Geoff Dyer er en av våre fremste engelskspråklige essayister, og et av hovednavnene på Kapittel i år. Han er aktuell med reiseessayet Vi er her for å dra et annet sted, som blant annet består av kultklassikeren Yoga for folk som ikke gidder å drive med det.

Agaat

En annen fremragende forfatter og essayist som kommer til Kapittel er danske Carsten Jensen, som til høsten er aktuell med et nytt politisk essay i samme serie som Kjellermenneske og Mot stjernene.

Den sørafrikanske forfatteren Marlene van Niekerk er kanskje mest kjent i Norge for lesersuksessen Agaat, en allegori over apartheids historie fortalt gjennom en ALS-syk kvinne. Vi vet det er mange som vil glede seg over muligheten til å møte henne på årets festival.

 

Store norske navn

Ellers er vi stolte over å kunne presentere Maja Lunde i årets program, som for tiden reiser verden rundt med bestselgerne Bienes historie og Blå.

Grue-Jan_articleimage

Og ikke minst Jan Grue, som med Jeg lever et liv som ligner deres har gitt oss et mesterverk om å leve med en sårbar kropp - og samtidig et veldig interessant perspektiv på årets tema. 

På årets Kapittel kan du også spørre humoristene Trond-Viggo Torgersen og Linn Skåber om det du måtte lure på om kroppen under spørreshowet Hvorfor det?, og alle som sliter med å sovne kan få trøst av Anders Bortne som er aktuell med boka Søvnløs. Anna Fiske vil lære oss hvordan man lager en baby, Frida Ånnevik inviterer oss med inn i sitt musikalske univers og Shazia Majid vil fortelle om den lange veien mot likestilling for innvandrerkvinner. 

Jan Grue. Foto: Gyldendal

Baby2-1024x695

Fra "Hvordan lager man en baby?" av Anna Fiske

Billetter og festivalpass

Flere navn slippes i juni, men allerede nå kan du sikre deg billett til humorshowet Hvorfor det? med Trond-Viggo Torgersen og Linn Skåber, og festivalpass til Kapittel med Earlybird-pris fram til 15. juni.

Google+