Hopp til hovedinnhold

Aud Jorunn Aanos Kapittel-tips

Aud Jorunn Aano

Aud Jorunn Aano ser fram til utenriks, Kjartan Fløgstad, arabisk litteratur og tennisfilm på årets Kapittel.

Hun gikk nylig av som bibliotekar på Sølvberget, men vi kommer heldigvis til å se henne mye her på huset under Kapittel 18. - 22. september. Vi sendte tre spørsmål og fikk fyldige svar:

- Hvilke programposter ser du mest fram til?

- Med interesse for internasjonale spørsmål er det flere supre og spennende poster. Jeg gleder meg først til årets aller første programpost, om Mali, med NRKs kunnskapsrike journalist Eirik Veum. Dette er kunnskapsdeling på høyt nivå. Det andre handler om skolebibliotek. Jeg jobbet i ti år på skolebibliotek på St. Olav VGS i Stavanger. Skolebibliotek er knallviktig! Det handler om nærhet til eleven, hjelp til kunnskapssortering og mye annet! Derfor er Norsk bibliotekforenings skolebibliotekseminar høyt oppe på min liste. Kjartan Fløgstad er uhyre spennende (i tillegg til at vi er i slekt), så Due og drone er et opplagt valg. Jeg brenner for fribyforfatterne og gleder meg sykt mye til Poesikonserten med SSO søndag kveld. Et fabelaktig tiltak og samarbeid. Gå mann av huse i flokk og følge, folkens!

Gå mann av huse i flokk og følge, folkens!
Aud Jorunn Aano
- Har du noen «hemmelige favoritter» i årets program, forfattere eller temaer som du mener flere bør få øynene opp for?

- Ja, to filmer og to arrangementer. Filmen Cold case Hammarskjöld er helt sikkert flott. Filmen om John McEnroe fordi jeg elsker å se på tennis, og særlig kampene mellom McEnroe og Borg - livsbejaende opplevelser. Som pensjonist har jeg meldt meg på arabiskkurs. Jeg er veldig glad i det arabiske. Fredag kl. 15 får vi innblikk i arabisk litteratur på seminar. Det siste er (selvsagt) Å kysse en ørken, antologi med fribyforfattere i Norge.

- Fra minneboka: Hvilke historiske Kapittel-arrangementer husker du spesielt godt, og hvorfor?

- Jeg glemmer aldri nobelprisvinner Nadime Gordimer. Liten, stor, mild, sterk, ydmyk og med ekstrem naturlig autoritet. Og et Kapittel med fokus på Midtøsten, der Nawal al-sadaawi fra Egypt kom. Hun var humoristisk, frekk og kontroversiell, men storartet! I tillegg to stillferdige, varme palestinske barnebokforfattere. Jeg glemmer aldri utsagnet « I must always remember that my beautiful dream can be another man’s nightmare». Empati på høyt nå!

Kjøp billetter:

Google+