Hopp til hovedinnhold

Velkommen til Kapittel 19

Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, er en årlig festival som arrangeres av Sølvberget. Kapittel 19 finner sted 18. - 22. september 2019. Årets tema er kropp.

Festivalbokhandel

Tradisjonen tro blir det også i år festivalbokhandel på Arneageren. Bokhandelen er et samarbeid mellom Bokhuset, Norli og Kapittel. 

Hva lurer du på om kroppen? På Kapittel får du svar

Forfattermøter med Maja Lunde, Jo Nesbø, Trude Marstein og Nina Lykke. Spørreshow med Trond-Viggo og Linn Skåber. Og samtaler om mødre, #metoo, skam og kroppspress. Velkommen til litteraturfestivalen Kapittel, onsdag 18. september til søndag 22. september. 

Søvnproblemer? Det hadde Anders også.

Under årets Kapittelfestival kan du finne en løsning på søvnproblemene dine, om du har det. Du kan også få med deg forfattermøter med Jo Nesbø, Erlend Loe og Carsten Jensen. Spørreshow med Trond-Viggo og Linn Skåber. Og samtaler om sykling, sæd, vold, og begjær etter #metoo. Velkommen til litteraturfestivalen Kapittel!

Kapittelfilm - dokumentar er best på kino

Kapittelfilm leverer som vanlig et sterkt og aktuelt dokumentarprogram. 

Jørg Arne Jørgensens Kapittel-tips

Religionsviter, lærer og spaltist Jørg Arne Jørgensen håper på Kapittel-opplevelser med høy gåsehudfaktor også i år.

Membra Jesu nostri

I Stavanger domkirke og Utstein kloster skal poeten Gunnar Wærness, i samarbeid med Stavanger Barokk og Nils Henrik Asheim, fremføre en henvendelse til sju deler av Jesu kropp på korset.

Marit Halonen Christiansens Kapittel-tips

Når ho ikkje jobbar som gynekolog på Stavanger Universitetssjukehus, plar ho lese. Årets festivaltema Kropp er midt i blinken for Marit Halonen Christiansen.

Aud Jorunn Aanos Kapittel-tips

Aud Jorunn Aano ser fram til utenriks, Kjartan Fløgstad, arabisk litteratur og tennisfilm på årets Kapittel.

Stig Beite Løkens Kapittel-tips

Barnløshet og søvnløshet står øverst på Stig Beite Løkens Kapittel-meny i september.

Bokbloggerens Kapittel-tips

Marianne Søiland driver bokbloggen ebokhyllami.blogspot.com og leser alltid minst tre bøker samtidig. Her er hennes utvalgte høydepunkter i årets program.

Henrik Steffens? Aldri hørt om han

Han var venn med dikterne Schiller og Goethe, brakte romantikken til Norden og var med i felttoget mot Napoleon.

Kapittel-arrangementer om arabisk litteratur

منذ سنوات أصبح العديد من أنشطة مهرجاننا تُعرف بالأنشطة الناطقة باللغة العربية. ومن بين ضيوفنا هذا العام كاتبا القصة القصيرة : حسّان بلاسيم ومازن معروف. سيشارك الضيفان مع آخرين في نقاش حول كتابة الأدب في ظل الحرب.

Når sport blir kunst

John McEnroe er ikke tidenes beste tennisspiller. Men ingen har tatt sporten til så luftige høyder som han gjorde i 1984. Kapittelfilmen John McEnroe: In the realm of perfection er en bittersøt feiring av tennisgeniets topp - og bunn.

Lær noe nytt på Kapittel

Det er ikke bare tarmen som har sjarm! Den siste tiden har det kommet flere gode fagbøker som utforsker kroppen, og kroppsforståelse er også et aktuelt tema i samfunnsdebatten.

Jo Nesbø til Kapittel

Det er en internasjonal begivenhet når forfatter og musiker Jo Nesbø kommer med ny bok om Harry Hole, og i Kniv går det virkelig dårlig med den berømte politietterforskeren.

Kapittel på Kåkå

Om menn og kropp – og hjernen. 

Danseprogrammet på Kapittel19

Når temaet for årets festival er kropp er det gledelig å kunne presentere fysiske uttrykksformer der kroppen brukes som verktøy for formidling.

Google+