Hopp til hovedinnhold

Rekordhøyt billettsalg på årets Kapittel

Espen Røsbak

Festivalsjef Espen Røsbak er svært fornøyd med resultatet etter årets Kapittel, som har en 60% økning i billettomsetning og 24 % økning i besøk per arrangement.

Kapittel – Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, gikk av stabelen 20.-24. september. Årets festivaltema var revolusjon.

Navn og gjester

Det ble arrangert 139 arrangementer i løpet av de 5 dagene festivalen pågikk, 149 gjester fra inn og utland deltok.
Da en av festivalens hovedgjester, den indiske forfatteren og aktivisten Arundhati Roy skulle ha boksignering på Arneageren lørdag kveld etter sitt arrangement, var det lange køer av folk som ventet på forfatteren.

Sammen med bla.a. Vladimir Sorokin, Suzanne Brøgger, Rutger Bregman, Adonis og Tariq Ali, utgjorde Roy et stjernelag av utenlandske forfattere som deltok på årets festival.

Blant de populære og store norske forfatterne var Vigdis Hjorth, Thorvald Steen, Toril Brekke, Helga Flatland, Monica Isakstuen, Jan Kjærstad, Kjartan Fløgstad, Kyrre Andreassen og Herbjørg Wassmo.

Besøkstall og billettsalg

Årets besøkstall endte på 11 907. Billettomsetningen gikk opp med 61 % sammenlignet med 2016 og gjennomsnittsbesøket per arrangement gikk opp med 24 %.

- Det at vi har en liten nedgang i det totale publikumstallet lar seg veldig lett forklare med at vi i fjor samarbeidet med Obstfelderjubileet om et stort arrangement på Torget i Stavanger, som samlet 2500 barnehagebarn og ansatte, sier Røsbak.

- Vi så tidlig at det var stor interesser for årets festival på Facebook, samt på forhåndssalg av billetter at vi ville få rekord i billettsalg, føyer festivalsjefen til som i år kunne glede seg over flere utsolgte arrangement og en stor interesse fra publikum.

-Mitt inntrykk er at både publikum, gjester, frivillige og ansatte har hatt det kjekt under årets festival, at det har vært god festivalstemning og at været har vært helt perfekt for denne type festival.

Festivalsjefen ønsker velkommen tilbake til Kapittel 18 som arrangeres i perioden 19. - 23. september 2018.

Sjekk foto og filmklipp fra årets festival.

Besøkstall Kapittel: 

  • Kapittel 16: 12.537
  • Kapittel 15: 11.250
  • Kapittel 14: 11.107
  • Kapittel 13: 10.299 
  • Kapittel 12: 9923
  • Kapittel 11: 9837
  • Kapittel 10: 9863
  • Kapittel 09: 7812
  • Kapittel 08: 5491

Øistein Kristiansen

Øistein Kristiansen.

Rutger Bregman

Rutger Bregman.

Laibach

Laibach.

Festivalbokhandel på Arneageren

Festivalbokhandel på Arneageren.

Frivillige Kapittel

Google+