Hopp til hovedinnhold

Lån en levende bok

Lån en levende bok

Sammen med Rimi/Imir Scenekunst presenterer vi Mette Edvardsens prosjekt Time has fallen asleep in the afternoon sunshine, der publikum kan låne levende bøker på Sølvberget torsdag til lørdag under festivalen. 

Ideen til Mette Edvardsens bibliotek av levende bøker kommer fra science-fiction romanen Fahrenheit 451 (Ray Bradbury, 1953). Det er en framtidsvisjon over et samfunn der bøker er forbudte fordi de ansees som farlige, et samfunn hvor lykke skal oppnås i fravær av kunnskap og kritisk tenkning. Tallet 451 viser til temperaturen når papir begynner å brenne. Ettersom bøker er forbudte i dette samfunnet, oppstår en undergrunnsbevegelse av mennesker som lærer seg bøker utenat for å kunne bevare disse for fremtiden.

I verket vi viser under festivalen, lærer en gruppe utøvere seg en bok utenat. Sammen danner de en samling levende bøker. Bøkene tilbringer sin tid i et bibliotek, går omkring, snakker sammen, klare til å bli konsultert av en besøkende. 

Bibliotekets besøkende velger en bok de vil lese, og boken tar leseren sin med til en plass eller et sted i biblioteket, i kafeen, eller en spasertur ute, mens de resiterer sitt innhold (eller mulige tolkninger). Disse bøkene finnes i det mulige biblioteket, og du kan reservere en eller flere av dem under:

  • Elskeren – Marguerite Duras (på norsk)
  • Sataniske vers – Salman Rushdie (på norsk)
  • I am a Cat – Soseki Natsume (på engelsk)
  • Pianolærerinnen – Elfriede Jelinek (på norsk)
  • Fahrenheit 451 – Ray Bradbury (på svensk)
  • Bartleby, the Scrivener – Herman Melville (på engelsk)

Velg dag først, deretter tittel på bok og tidspunkt!

  
Google+