Hopp til hovedinnhold

Kapittel 17 går for revolusjon

God stemning blant publikum

Kapittel 17 arrangeres 20. - 24. september 2017 og har revolusjon som hovedtema.

Espen Røsbak

Festivalen har hatt en positiv utvikling de siste årene og satser på å videreutvikle sin posisjon som en av landets viktigste arenaer for litterære samtaler. Neste års tema gir god anledning til å bygge på festivalens tradisjoner om å behandle litteraturen i sin samfunnsmessige og politiske kontekst.

– Det er 100 år siden den såkalte oktoberrevolusjonen neste år, så det er den direkte historiske bakgrunnen for valget av tema, sier festivalsjef Espen Røsbak (bildet). Hør intervju med Kapittel-sjefen fra NRK Rogaland 2. november 2016.

Selv om den russiske revolusjonen i seg selv kunne gitt nok stoff til en litteraturfestival, kommer også Kapittel 17 til å bli en bred festival hvor revolusjonstemaet blir behandlet og studert fra mange ulike vinkler. 

– Kapittel skal være en breddefestival, med ny litteratur, litterære stjerner, mindre kjente forfattere og stoff for de fleste aldersgrupper og preferanser. Det blir mye revolusjon, men vi trenger ikke nødvendigvis revolusjonere Kapittel-oppskriften, som har fungert godt de siste årene, sier Røsbak.

Har du tips eller innspill til neste års Kapittel, tar festivalsjefen gjerne imot det på espen@kapittel.no

Google+