Hopp til hovedinnhold

Kan ordførerne redde verden?

Leoluca Orlando, Benjamin Barber og Christine Sagen Helgø

Benjamin Barber påstod at byene og ordførerne bør få mer å si for hvordan vi driver storpolitikken. Til helgen kommer ordførere fra hele verden for å diskutere byenes økte ansvar og rolle i en urolig og omskiftelig verden.

 

Et globalt ordførerparlament 

Den politiske teoretikeren og visjonære urbanisten Benjamin Barber gikk bort i april i år. Med bøker som Jihad vs McWorld, If Mayors Ruled the World og nå posthumt Cool Cities på samvittigheten, var det etableringen av et globalt ordførerparlament som var hans store livsprosjekt. 

I september i fjor så parlamentet dagens lys i Haag, mens samlingen i Stavanger til uka skal bygge struktur og styringsverktøy slik at ordførerne kan få et handlekraftig forum for å ta opp vår tids store globale utfordringer: global oppvarming, migrasjon, urban sikkerhet m.m. 

 

Utdeling av Benjamin Barber Global Cities Award

Ordførerparlamentets samling i Stavanger åpner med utdelingen av Benjamin Barber Global Cities Award under Kapittelfestivalens siste dag. Det er den fargerike mafiabekjemperen og flyktningeforkjemperen, Palermo-ordfører Leoluca Orlando som vil bli tildelt prisen.

Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø er vertskap for arrangementet, og Moddi står med sine Unsongs for det kunstneriske innslaget. Ordfører Orlando deltar også på Kapittelfestivalen dagen før om framtidens revolusjoner, sammen med Tariq Ali og Hakan Günday. 

Google+