Hopp til hovedinnhold

Podcast: Marta Norheim om samtidslitteraturen

Kva kjenneteiknar litteraturen som er skriven av norske forfattarar som har debutert etter årtusenskiftet? Høyr Marta Norheims avslutningsforedrag frå Kapittel17.

Podcast: Herbjørg Wassmo om Den som ser

I høst kom den etterlengtede fjerde boken i Herbjørg Wassmos serie om Dina. Hør henne i opptak fra Kapittel.

Podcast: Helga Flatland og Monica Isakstuen

Hør samtalen mellom prisvinnende Helga Flatland og Monica Isakstuen fra årets Kapittel-festival.

Walgermo, Christiansen og Græsvik til Kapittels julefest 1. desember

Det blir litt av en adventsbuffet på Kapittels julefest i år: En av høstens vakreste romaner, den dramatiske historien om Tjostolv Moland og Joshua French og en sjanse til å friske opp bibelkunnskapene sine.

Hør om Donald Trumps kontrarevolusjon

Ett år er gått siden Donald Trumps overraskende valgseier i USA. Christian Johannes Idskov og Mikkel Bolt Rasmussen diskuterer hva det var et uttrykk for.

Podcaster: Den russiske revolusjonen med Hegge, Fløgstad og flere

Få hendelser preget 1900-tallet sterkere enn den russiske revolusjonen. Bli klokere med våre podcaster om revolusjonen fra Kapittel-festivalen i høst.

Asli Erdogan til Sølvbergets 30-årsdag

Kapittel og ICORN er vertskap for den tyrkiske forfatteren Asli Erdoğan under Sølvbergets 30-årsfeiring lørdag 4. november. Hennes historie eksemplifiserer viktigheten av Sølvbergets internasjonale arbeid for ytringsfrihet.

Podcast: Hakan Günday om Tyrkia i flyktningstrømmens tid

Romanen Mer av tyrkiske Hakan Günday tar for seg et av vår tids store spørsmål.

Podcast: Forfattermøte med Henrik Nor-Hansen

Stavanger-forfatter Henrik Nor-Hansen er nominert til Nordisk råds litteraturpris for sin roman Termin. Hør forfatterintervjuet fra Kapittel17.

Podcast: Europa - en diagnose

Hvor går folkestyret i Europa? Hør opptak fra panelsamtalen mellom Asle Toje, Simen Ekern og Cecilia Hansson fra årets Kapittel-festival.

Podcast: Den franske revolusjonen

Få revolusjoner er mer kjent enn den franske, men det er også en kaotisk periode som det er knyttet mange myter til. Hør en smakebit fra NRK P2s kommende serie om revolusjonen sett fra enkeltpersoners ståsted.

Podcast: Forstå Russland

Hvorfor stemmer russerne på Vladimir Putin? Hør Bernhard L. Mohr, Kåre Johan Mjør og Martin Paulsen i samtale fra Kapittel17, om tankesett i dagens Russland og om landets historiske imperietradisjoner.

Rekordhøyt billettsalg på årets Kapittel

Festivalsjef Espen Røsbak er svært fornøyd med resultatet etter årets Kapittel, som har en 60% økning i billettomsetning og 24 % økning i besøk per arrangement.

Podcast: Da Tina ble drept

Tina Jørgensen ble drept høsten 2000, og saken er aldri blitt oppklart. Hør forfatter Erlend Frafjord i samtale med journalist Hans Petter Aass om sin nye bok "Da Tina ble drept".

Kan ordførerne redde verden?

Benjamin Barber påstod at byene og ordførerne bør få mer å si for hvordan vi driver storpolitikken. Til helgen kommer ordførere fra hele verden for å diskutere byenes økte ansvar og rolle i en urolig og omskiftelig verden.

Tekst i flukt

For tredje år på rad møtes fire eksilforfattere og fire norske oversettere til et to dagers verksted på Kapittelfestivalen. 

Kapittel-kveldene

Kapittel-kveldene byr blant annet på litterære storheter som Jan Kjærstad og Lars Saabye Christensen, konserter på Bøker og Børst, samtale om menn og vold (med Harald Eia), teater på Tou Scene, og konsert på Folken med det legendariske bandet Laibach. 

Kapittel-tips fra @booktomas

Sølvbergets egen Instagram-stjerne @booktomas anbefaler fire Kapittel-aktuelle bøker av Vigdis Hjorth, Vladimir Sorokin og Monica Isakstuen. 

Google+