Hopp til hovedinnhold

Vandringskontoret med Thomas Seltzer

Vandringskontoret med Thomas Seltzer

Programleder Thomas Seltzer inviterer til sceneversjon av det kjente TV-programmet, og har med Madame Nielsen, Andreas Christiansen Halse, Eivor Indrebø Lægreid, Nils Rune Langeland og Kadra Yusuf i panelet. 

Seltzer møter Madame Nielsen, Andreas Christiansen Halse, Eivor Indrebø Lægreid, Nils Rune Langeland og Kadra Yusuf for å prate høyt og lavt ut fra årets Kapitteltema, «vandring».

Hvor big deal er det egentlig med denne innvandringen, spør Vandringskontoret? En trussel mot velferdssamfunnet, eller en mulighet for vekst og utvikling? Det kommer kanskje an på innvandreren? Panelet diskuterer også grensene mellom sunn innvandringsskepsis og ren og skjær rasisme. Sist, men ikke minst, prøver vi å finne ut av hvordan vi forsoner en av de viktigste norske dydene - det å vandre sorgfritt i naturen - med flyktningenes desperate vandring gjennom Europa.

Det hele går av stabelen onsdag 14.september i Stavangeren. Innehavere av festivalpass kan reservere plass mot et administrasjonsgebyr på kr 50,- 

Kjøp billetter på Stavangeren.no! / Kjøp festivalpass til Kapittel16 

Mer om panelet:  

Madame Nielsen er en dansk forfatter som er aktuell med utgivelsen Invasionen, hvor hovedpersonen følger en flyktningerute fra Hellas til Danmark.

Andreas Christiansen Halse er tidligere leder i Sosialistisk Ungdom, skribent og daglig leder i Arthur Svenssons stiftelse for faglige rettigheter.
 
Eivor Indrebø Lægreid er klinisk barnevernspedagog og tidligere ekstremløp-utøver. Hun har lang erfaring med å arbeide med flyktninger, enslig mindreårige i Norge, ved ankomst med båt til Lesvos og i uoffisiell leire ved grensa til Makedonia. For tiden bosatt i Dohuk i den kurdiske regionen i Irak, hvor hun er prosjekleder i organisasjonen Yazda - som hjelper yesidi kvinner og barn som har flykta fra slaveri hos IS.
 
Kadra Yusuf er skribent og debattant som ble kjent gjennom en dokumentar på TV2 der hun brukte skjult kamera og mikrofon for å avsløre at imamer i Norge oppfordrer kvinner til å la seg omskjære.
 
Nils Rune Langeland er professor i historie ved Universitetet i Stavanger, forfatter av flere bøker og en engasjert debattant med kontroversielle utspill i innvandringsdebatten.

Google+