Hopp til hovedinnhold

Smakebiter fra årets program

Smakebiter fra årets program

Sofi Oksanen, Édouard Louis, nobelprisvinner Wole Soyinka, den australske eventyreren Robyn Davidson og nevrokirurgen Henry Marsh er blant de internasjonale gjestene som er bekreftet til årets Kapittel.

– Wole Soyinka kommer blant annet for å gjøre ære på tiårsdagen til ICORN, som vi markerer under festivalen, sier festivalsjefen. – Han var blant dem som i sin tid først tok initiativet til en fribyordning for forfulgte forfattere.

 Til festivalen kommer også nordiske vandrere som Tomas Espedal, Carsten Jensen, Erika Fatland, Madame Nielsen og Bea Uusma og kjente og kjære forfattere som Linn Ullmann, Erik Fosnes Hansen, Liv Køltzow og Jan Erik Vold. I anledning Obstfeldersjubileet blir det en skikkelig satsing på poesi under årets Kapittel, med blant andre Anne Helene Guddal, Nils-Øivind Haagensen, Katarina Frostenson, Inger Elisabeth Hansen og Athena Farrokhzad. 

– Jeg syns allerede vi har en veldig sterk og variert liste med navn i år. Jeg tror Kapittelpublikummet kommer til å bli fornøyde i år også, og gleder meg til å slippe flere nyheter fram mot høsten, sier Espen Røsbak

 

Forfatterprofiler:

Sofi Oksanen fra Finland debuterte med romanen Stalins kyr i 2003. I 2005 kom Baby Jane, og hun fikk sitt internasjonale gjennombrudd med Utrenskning i 2008. Hun har fått flere priser, blant annet Nordisk råds litteraturpris og Svenska Akademiens nordiske pris. Hennes fjerde roman, Da duene forsvant, kom ut i 2013.

Lån bøker av Sofi Oksanen

Édouard Louis fra Frankrike ble født i 1992, og het da Eddy Bellegueule. Han debuterte i 2013 med romanen Farvel til Eddy Bellegueule; en selvbiografisk roman som har fått stor oppmerksomhet. Han har fått Pierre Guénin-prisen mot homofobi og for like rettigheter.

Lån bøker av Édouard Louis

Wole Soyinka er en nigeriansk forfatter. I 1986 ble han første afrikaner som fikk Nobelprisen i litteratur. Soyinka har vært fengslet og levd i eksil i lange perioder for sin politiske virksomhet.

Lån bøker av Wole Soyinka

Robyn Davidson er en australsk eventyrer. I boka Tracks beskriver hun sin ferd i 1977, da hun krysset den store ørkenen i Vest-Australia alene med fire kameler og en hund.

Lån bøker av Robyn Davidson

Henry Marsh er en ledende britisk nevrokirurg, og forfatteren av Do no harm : stories of life, death and brain surgery. Han har også jobbet med nevrokirurger i det tidligere Sovjetunionen, primært i Ukraina.

Lån bøker av Henry Marsh

Google+