Hopp til hovedinnhold

Podcast: Folkefiender på Kapittel

Fra Kapittel16

Årets Fritt Ord-konkurranse for elever på videregående skole ble lansert på Kapittel. Hør samtalen mellom fem unge samfunnsdebattanter som har merket at det kan koste litt å ytre seg.

Hva er en folkefiende, og hvilke folkefiender er verdt å diskutere? Hvis du går på videregående skole, kan du lage en tekst eller medieproduksjon om dette. Tre vinnere får pengepremier og tur til Strasbourg. Leveringsfristen er 1. mars 2017. Konkurransen arrangeres av stiftelsen Fritt Ord, og du kan lese mer om den på deres hjemmesider.

På årets Kapittel-festival ble konkurransen sparket i gang med en panelsamtale mellom fem ungdommer som tør å gå mot strømmen:

  • Nancy Herz (20), jusstudent, foredragsholder og spaltist i Aftenposten. Innleder og ordstyrer,
  • Fatema Al-Musawi (19), studerer statsvitenskap ved UiS. Om å skille seg ut, være del av minoritet, men også kjenne på motstand i eget minoritetsmiljø - mellom barken og veden. 
  • Jørn Kyle Finnesand (28). FrP Rogaland. Om politikk, om å utfordre det politisk korrekte og å oppleve at outsiderrollen blir den nye normaltilstanden.
  • Pia Vinningland (20), blogger og journaliststudent. Om å bruke stemmen personlig og profesjonelt som blogger og journaliststudent. Hvilke reaksjoner får hun?
  • Aron Jasperr Lona Altinpinar (20), artist og elev på folkehøgskole. Har erfaring med å våge å sine egne veier som artist, bryte med kjønnsrolleforventninger. Har risikert mye - og vunnet mye - på å være seg selv og få mye oppmerksomhet for det. 

Hør debatten mellom dem i podcasten under:

 

Flere podcaster fra Sølvberget:

 
Google+