Hopp til hovedinnhold

Knut Nærum på Kapittel 16

Knut Nærum på Kapittel 16

Knut Nærum er i år Kapittel-aktuell med Norsk litteraturhistorie - fritt etter hukommelsen, den grafiske romanen Muffens og billedboka Glemmestedet.

 

Norsk litteraturhistorie, fritt etter hukommelsen

I kjent stil skal Nærum guide oss gjennom norsk litteraturhistorie (fritt etter hukommelsen).

Altfor mange litteraturhistorier forutsetter at leseren kan norsk litteratur på rams. Knut Nærums versjon av litteraturhistorien er for deg som mener å ha vært borti Ibsen på videregående. Du som lot deg verve inn i Bokklubben Nye Bøker av søsteren din for at hun skulle få det blå koppesettet som vervepremie. Du som gjerne skulle ha lest mer, men ikke helt vet hvordan du skal begynne. 

Petter Dass

I Norsk litteraturhistorie - fritt etter hukommelsen (2001) kan vi blant annet lese at Petter Dass ikke bare var "(...) prest, dikter og dohumorist. Han var også husmaler. En gang malte han hele klokkerboligen på Alstadhaug med skjegget sitt." 

"Petter Dass var ikke bare prest, dikter og dohumorist. Han var også husmaler. En gang malte han klokkerboligen på Alstadhaug med skjegget sitt." - Knut Nærum, fra Norsk litteraturhistorie. Fritt etter hukommelsen (2001) 

 

 

 

 

 

 

Noe muffens 

Nærum er også aktuell med den grafiske romanen Muffens (2016), satt til en verden der tegneserier er forbudt. Resultatet er ifølge Siri Narverud Moen "(...) en overraskende og rå hyllest til tegneseriemediet fra to av Norges mest markante tegneserieskapere, Knut Nærum og Karstein Volle"

 

Glemmestedet 

Sist men ikke minst gjester Nærum òg Bokmerke - barnas egen Kapittelfestival hvor Nærum og illustratør Bjørn Ousland tegner og forteller fra billedboka Glemmestedet (2015), som vant Sølvbergets lesekampanje Årets bok i 2016. 

 

Program og billettsalg

Google+