Hopp til hovedinnhold

Klubbkveld i biblioteket

Klubbkveld i biblioteket

Fredag 16. september blir Stavanger bibliotek forvandlet til klubbscene. I samarbeid med Perkapella inviterer vi til festkveld. 

På fjorårets festival forsøkte vi for første gang å bruke 1. etasje i biblioteket til konsertlokale. Det fungerte ypperlig, og ettersom vi i år samarbeider med musikkfestivalen Perkapella rydder vi plass til både scene og dansegulv. Perkapella inviterer til en episk klubbkveld, og på scenen står Tortusa, Charlotte Bendiks, Rudi Valdersnes, DJ Hele Fitta og den franske dj-legenden Teki Latex. 

Vi lover en forrykende aften omgitt av bøker, discokuler og deilig musikk. Kjøp billetter

 

Vi minner også om at Kapittels festivalpass gir adgang til alle arrangementer på Norsk orgelfestival og Perkapella

 

Mer om artistene: 

Teki Latex må være en av de sprøeste og mest allsidige artistene som har kommet ut av den franske klubbscenen de siste 20 årene og det sier en hel del. Men la ikke den tøysete personligheten og humoren lure deg – Teki er en tungvekter med erfaring fra radio, plateselskap, band og samarbeid med noen av de fremste artistene i Europa.

Som medlem av rapgruppen TTC og sjef for Boiler Room i Frankrike, vert for radiostasjonen Rinse FM og til samarbeid med Modselektor og Para One – Teki har alltid balansert sine eksihibisjonistiske sider med en kvalitetsbevisst tilnærming til produksjon og utveksling av ideer med likesinnede artister. Han er medstifter av de kredible plateselskapene Institubes og Sound Pellegrino og har siden 2009 takket nei til en rekke lukrative avtaler og tilbud for å fokusere på egen platespilling og rett og slett bli den beste DJen han kan bli.

Og det er som DJ Teki Latex virkelig kommer til sin rett. Han har en forkjærlighet for tekno og house – men platesamlingen rommer også skeive, brutte rytmer fra sjangre som IDM, grime og UK garage. Men der stopper også sammenligningene med andre artister – Teki Latex behandler ethvert DJ-sett som en lekeplass for eksperimentering og rekontekstualisering. Han spiller ofte på mer enn tre enheter og setter sammen helt nye låter utifra noen få rytmiske elementer og melodier. Teki gir musikken nye temaer og en uventet kontekst – han puster nytt liv i gamle komposisjoner og skaper bro mellom velkjente ideer og futuristiske lyder. Med en energisk tilstedeværelse og et smil om munnen på scenen er det ikke rart at alle faller pladask for den talantfulle franskmannen. Teki Latex spiller i Norge for aller første gang under Perkapella!

 

Charlotte Bendiks fra forblåste Tennskjær utenfor Tromsø er kjent for å skape euforiske øyeblikk på dansegulvet.DJ-karrieren startet tidlig i 20-årene, og det tok ikke lang tid før Bendiks ble et navn å regne med, etter hvert en meget ettertraktet og respektert DJ. Spennet er raust, både geografisk og sjangermessig, et sett kan inkludere house, disco, afro- og latin beats – og alt imellom – gjerne med live vokal og instrumentering på toppen. På midten av 2000-tallet sto Bendiks bak det svette klubbkonseptet Moist i hjembyen Tromsø, var booker for festivalen Insomnia og sto bak den norske kvelden på C/O Pop i Köln. De siste årene har hun imidlertid fokusert mer på egne greier, enten det er samarbeid med Lena Willikens, Coma, eller meksikanske Daniel Maloso fra etiketten Cómeme, som Bendiks også er løst tilknyttet, eller de egne utgivelsene After Hours og Aurora på Per ‘Mental Overdrive’ Martinsens Love OD Communications. Mange er fans; Bendiks var et naturlig valg av åpner da Cómeme i vår gjorde en Boiler Room-session i Berlin, og ble med det én av svært få norske DJs som har fått den æren.

 

Rudi Valdersnes: På knapt et år har Rudi Valdersnes gjort seg bemerket som en aktiv artist i det elektroniske musikkmiljøet i Bergen. I den regntunge byen har han vært et kjent fjes for mange i flere år  – som gitarist og komponist i punkemiljøet , en energisk danser på byens mange dansegolv eller som medstifter av kafeen Knøderen hvor han også booket en rekke band og artister.

Det siste året har publikum imidlertid fått se en helt annen side av Rudi. Med egenproduserte effektpedaler og synther, en marimba som han selv har laget av rekved og gamle trommemaskiner lager Rudi musikk som er kjemisk fri for predefinerte lyder og parametere. Software og plugins er erstattet med repetisjon og improvisasjon og det man står igjen med er en mennskelig, varm musikk som er både transesettende og dansbar. Eller som Rudi selv beskriver det; ‘…en salighet mellom tekno og fjern og nær folkemusikk.  Pent og til tider absurd. Og absolutt frekt.’ 

Rudi Valdersnes gir i oktober ut sin første plate som soloartist på Maksimal som også huser andre likesinnede som Pandreas, Lysgaard og Gray Chalk.

 

Tortusa: For Perkapella og Kapittel vil Tortusa gjøre en helt spesiell sekskanals-produksjon sammen med poet Elv Niclas Magnusson i som åpningskonsert Sølvbergets foajé.

John Derek Bishop er norsk-amerikansk elektronikamusiker og komponist fra Stavanger. Han har gitt ut tre soloalbum og hans siste ble utgitt på Jazzland Recordings og fikk gode kritikker i Tyskland, Norge og England. Han fremfører ofte live som soloartist, og han har spilt i Oslo, Kristiansand, Bergen og på den elektroniske musikkfestivalen NuMusic i Stavanger.
En hjørnestein i Bishop’s komposisjon er selve klangen og strukturen i lydbildet. Han leter etter lyder som er utenom det vanlige, og setter lytteren i ulike emosjonelle tilstander. I komposisjonsprosessen bruker Bishop ulike former for både hardware og software, eksempelvis gamle båndmaskiner, modulære synthesizere, samplere og en rekke andre verktøy. Bishop gir ut ambient elektronisk musikk under alias Tortusa og klubbmusikk under alias Betula, og er del av gruppene Beatpop, Skolekorps og The Afeeliated.I flere år har Bishop komponert for, og opptrådt sammen med, moderne danse- og performance-forestillinger i Norge, England og Frankrike. Han har laget musikk for kortfilmene Limerence, Hyperspace og Across the dreams.

  

 

 
Google+