Hopp til hovedinnhold

Kapittels omvandrende musiker

Foto: Magne Sandnes

Fra 14. - 18. september skal Sigbjørn Apeland, med sitt 65 kg tunge trøorgel, forflytte seg fra arrangement til arrangement for å spille prologer og kompe for syngende forfattere. 

En vandrende musiker

Sigbjørn skal ikke bare vandre fra arrangement til arrangement, men mellom sjangere, mellom fortid og nåtid, og mellom det folkelige og høykulturelle. 
Kapittel samarbeider i år med Norsk orgelfestival, og da er det jo på sin plass at vi har en omvandrende organist.

Men Sigbjørn Apeland skal ikke bare vandre fra arrangement til arrangement. Da han vant Vossa Jazz-prisen i 2014 skrev juryen:

Det som skil han frå dei tidlegare er den teoretiske fordjupinga i spenningsfeltet mellom «tradisjon» og «fornying» «underhaldning» og «fordjuping» det «folkelege» og det «høgverdige». I praksis har dette resultert i grensesprengjande improvisasjon med inspirasjon henta frå jazz samt folke- og kyrkjemusikk. (fra Vossajazz.no

En musiker som altså vandrer mellom sjangere, mellom fortid og nåtid, og mellom det folkelige og høykulturelle. Med andre ord en utmerket musiker for en festival der temaet er vandring

 

 

Diskografi 

Diskografien er hentet fra Wikipedia.

 

Sigbjørn Apeland skal opptre ved følgende Kapittel-arrangement

Sigbjørn Apeland

Sigbjørn Apeland (f. 1966). Norsk musiker som opererer i et grenseland mellom folkemusikk, kirkemusikk og improvisatorisk musikk. 

Apeland er også førsteamanuensis ved Universitetet i Bergen

Google+