Hopp til hovedinnhold

Kapittels julefest: Min kamp på 90 minutter, NyNorsk Messingkvartett og kritisk kvartett

Kapittel

Fredag 2. desember kl. 18.30 inviterer vi vårt trofaste publikum og nye bekjente til litterær førjulsfest på Sølvberget. 

Kritisk kvartett, NyNorsk Messingkvintett og Liv Gulbrandsen gir deg de siste ti årene med norsk litteratur, gjenfortelling av Min kamp 1-6 og musikalske bestillingsverk i anledning Obstfelder 150 år.

Spille-/snakketider:

18.30: Dørene åpner
19.00: NyNorsk Messingkvintett
19.20: Kritisk kvartett
20.30: NyNorsk Messingkvintett
21.15: Min kamp på 90 minutter

Kapittels julefest: Kritisk kvartett, messingkvintett og Min kamp oppsummert

Julefesten er en ny satsing for oss. Mange har savnet den gode Kapittelstemningen utenom september måned, og det bøter vi på nå med en minifestival rett før den verste julestria setter inn. Vi innreder første etasje i Sølvberget til fest og byr på underholdende, god, kritisk litteraturformidling både fra Kritisk kvartett og Liv Gulbrandsen – og nye komposisjoner basert på Obstfelders litteratur.

Kritisk kvartett, Litteraturhuset i Bergens faste forum for litteraturkritikk, gjester Stavanger med en spesialversjon om de siste ti års litteratur. I panelet sitter de faste medlemmene Carina Elisabeth Beddari, Eirik Vassenden, Frode Helmich Pedersen, samt Olaf Haagensen, som er gjestende kritiker for anledningen. De skal snakke om disse bøkene: 

Vigdis Hjorth – Om bare
Stig Sæterbakken – Gjennom natten
Carl Frode Tiller – Innsirkling 2
Inger Elisabeth Hansen – Å resirkulere lengselen, avrenning foregår

Kvintett

NyNorsk messingkvintett ble stiftet i 2015 og består av Brynjar Kolbergsrud og Jørgen Arnesen (trompet), Daniel W, Kjellsvik (horn), Ingebjørg Bruket (trombone) og Berger Iver Færder (tuba). De framfører to nye verk som komponistene Eric Skytterholm Egan og Arnt Håkon Ånesen har skrevet til tekster av 150-åringen Sigbjørn Obstfelder.

Liv

Liv Gulbrandsen har lest alle seks bindene i Knausgårds verk Min kamp tre ganger og inviterer oss på en forrykende oppsummering av Norgens mest leste bokverk de siste ti årene. Forestillingen varer 1 time og 40 minutter med pause. Den ble første gang framført på Litteraturfestivalen på Lillehammer, og har siden blitt framført for stappfullt hus på Litteraturhuset i Oslo og under Ord i grenseland i Fredrikstad.

Når? Fredag 2. desember. Dørene åpner 18:30.
Hvor? Sølvberget, selvfølgelig! 

Kjøp billetter nå:

Få også med deg foredraget "Norsk litteratur 2006-2016 – i skyggen av Knausgård" - fredag 2. desember kl. 12.00.

Gjennom året har vi fordelt 150 år med litteraturhistorie til kjente litteraturvitere. Erik Bjerck Hagen åpnet gildet i januar, og etter mange tiår med litteraturhistorie, har vi nå kommet til nyere tider. Ingunn Økland avslutter serien med den kanskje vanskeligste av alle historietimer – den om vår egen samtid. Arrangementet er gratis, og denne gangen på en fredag. Sted: Sølvberget, SF Kino, Kinosal 5

Google+