Hopp til hovedinnhold

Kapittelkveld på Tou scene

Tou Scene

Ferdigsnakka Live, syngende og vinylsnurrende forfattere, lynkurs i kunst- og kulturhistorie, høykulturelle samtaler om hitlistene m.m. Årets kapittelkveld på Tou scene er kuratert av forlaget Fanfare

Det hele går altså av stabelen torsdag 15. september. Sjekk det omfattende programmet: 

20.00, Scene 1: Syngende forfattere + samtale om tverrestetisk kunst 

  • Hva forener de ulike kunstartene? Og i hvilken grad åpner dette for utvekslinger som både kunsten, kunstnere og publikum kan tjene på? 
    Åpning ved forfatterkoret + Sigbjørn Apeland på trøorgel. Forfatterkoret består av: Fredrik Høyer, Amalie Kasin Lerstang, Tina Åmodt, Roskva Koritzinsky, Birger Emanuelsen, Bård Torgersen + Emile The Duke. 
  • De kulturelle gapene. Hva forener de ulike kunstartene? Og i hvilken grad åpner dette for utvekslinger som både kunsten, kunstnere og publikum kan tjene på? Med: Sandra Lillebø, Birger Emanuelsen og Victoria Kielland. Moderator: Synne Øverland Knudsen

Tou Scene

21.00: Scene 2: Lynkurs i kunst- og kulturhistorie 

Litteraturhistorien på 1-2-10, av Kenneth Moe 

Filmhistorien på 1-2-10, av Liv Joelle Barbosa Blad 

Musikkhistorien på 1-2-10, av Daniel Kvammen 

Scenekunst på 1-2-10, av Jon Refsdal Moe 

Visuell kunst på 1-2-10, av Constance Tenvik

 

21.45: Maskinhallen: Forfattere diskuterer hitlistene

Rihanna eller Beyonce? Tekstene til Drake eller Kendrick? Og hva skjedde egentlig med Justin Timberlake og Coldplay, mista de det eller har de bare blitt noe annet?
Rihanna eller Beyonce? Tekstene til Drake eller Kendrick? Og hva skjedde egentlig med Justin Timberlake og Coldplay, mista de det eller har de bare blitt noe annet? I dette panelet skal forfatterne tråle popmusikkens store sanger og radiolistene anno høsten 2016. Hvilke låter treffer dem? Og hvorfor? Hva slags linjer står seg? Hvem er de mest litterære, hvem er de mest fengende, og hvem er de mest oppskrytte? Og kan paneldeltakerne å bestå testen med å skille de norske sangerinne fra hverandre?

Med: Roskva Koritzinsky, Tina Åmodt og Amalie Kasin Lerstang 

Lemonade (2016) av Beyoncé

22.20: Scene 2: Hvordan blir en film til?

En slags urpremiere på Fountain of Youth av Norges og Stavanger nye filmhåp Paul Tunge som òg vil gi oss et unikt innblikk i hvordan en film blir til. 
Norges og Stavangers nye filmhåp, Paul Tunge, skrev ikke manus til sin nye spillefilm Fountain of Youth i tradisjonelt manusformat. Som manus før innspilling fantes kun enkelte Word-sider. Da filmen ble innspilt, ble det improvisert rundt tekstene, de er bare umiddelbare skisser, skrevet av Paul, som aldri går tilbake og redigerer dem, bare gir dem til skuespillerne. Hele filmen minus en scene er ferdig innspilt kommende torsdag, og på Kapittel leser han først noen utdrag av tekstskissene, så klippene. En slags urpremiere, og et unikt innblikk i hvordan en film blir til. 

 

23.30: Maskinhallen: «Ferdigsnakka LIVE: fremføring av bokalbumet Grønlandsutraen»

Grønlandsutraen er et bokalbum av Fredrik Høyer, lydlagt av hiphop-produsent Fredfades & jazzmusikeren Eikrem. Bokalbumet ble lansert i Oslo 22. august på toppen av Kampen park. På Kapittel vil albumet Grønlandsutraen framføres for andre gang noensinne, men denne gang med musikeren Bendik Baksaas og band.

Grønlandsutraen av Fredrik Høyer

00.15: Tou Bar: Forfatterne snurrer vinyl

Diverse forfattere spiller sine favoritterplater. Én vinylside hver. Med: TBA

 

Google+