Hopp til hovedinnhold

Kapittel 16: Rekordbesøk i rekordvarme

Kapittel 16: Rekordbesøk i rekordvarme

Årets Kapittel-festival kjempet mot uvanlig tropevarme i Stavanger, men endte likevel opp med solid besøksvekst. 

Kapittel – Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, gikk av stabelen i Stavanger-regionen mellom 14. og 18. september. Årets festivaltema var vandring.

Det pågående nasjonale Obstfelder-jubileet preget selvsagt festivalen, og på den offisielle åpningen sørget over to tusen barnehagebarn for å skape minneverdige øyeblikk på Torget i Stavanger. I en lek med vann og lyd ble den store dikteren hyllet, blant annet ved hjelp av brannbiler og vannslanger. 

Store navn

Siden fulgte hele 136 arrangementer, med store internasjonale navn som Sofi Oksanen, Saul Williams, Edouard Louis, Tommi Kinnunen, Wole Soyinka, Lydia Davis, Robyn Davidson og Eka Kurniawan, og norske forfattere som Karl Ove Knausgård, Jan Erik Vold, Inger Elisabeth Hansen, Tomas Espedal, Liv Køltzow, Knut Nærum, Erika Fatland og Nils-Øivind Haagensen. 
- Forhåndssalget av billetter var enda bedre enn fjoråret, og det er tydelig at Kapittel har fått en sterk posisjon blant publikum i Rogaland, sier festivalsjef Espen Røsbak. 

Besøkstall 

Årets besøkstall endte på 12537. Billettomsetningen gikk opp med 10-15 % sammenlignet med 2015. 
- Vi er selvsagt strålende fornøyde. At det var strålende solskinn og tropevarme i Stavanger gjennom hele festivalen reduserte nok en del av spontanbesøket på enkelte arrangementer, men det gode forhåndssalget sørget for et godt resultat, sier Røsbak. 
Å slite med 28 varmegrader er, som de fleste vet, vanligvis ikke et problem i Stavanger i september.   
- Alle ære til gjester, frivillige og publikum som holdt ut da varmen sto på som verst. Vi hadde ikke forventet å måtte stille med store mengder vann til publikum for å unngå dehydrering, smiler Røsbak. 

Samarbeid

Nytt av året var også det omfattende samarbeidet med Stavanger Turistforening, musikkfestivalen Perkapella og Norsk Orgelfestival. 
- Samarbeidet fungerte utmerket, og mange publikummere fikk nye opplevelser på tvers av sjangergrenser. Vi hadde blant annet friluftsteater på Preikestolhytta, egen festivalorganist og klubbkveld i biblioteket, sier festivalsjefen. 

 

Besøkstall Kapittel: 

Kapittel 16: 12.537
Kapittel 15: 11.250
Kapittel 14: 11.107
Kapittel 13: 10.299 
Kapittel 12: 9923
Kapittel 11: 9837
Kapittel 10: 9863
Kapittel 09: 7812
Kapittel 08: 5491

Google+