Hopp til hovedinnhold

Jan Erik Vold: Obstfelder og norsk modernisme

Jan Erik Vold: Obstfelder og norsk modernisme

Jan Erik Vold har i en årrekke vært en av våre ivrigste og beste formidlere av poesi. Lørdag kl. 13.00 kommer han for å snakke om Sigbjørn Obstfelder og norsk modernisme. 

Sigbjørn Obstfelder og norsk modernisme

Sigbjørn Obstfelders tidlige død i 1900 ga modernismen en brå slutt i Norge, og det er utgangspunktet for Jan Erik Volds foredrag om Obstfelder. Etter 1905 skulle en nasjonal identitet baseres på tradisjon, ikke nyskapning og modernisme. Men Obstfelder ble Nordens apostel for den lyriske modernismen, og kom til å inspirere blant annet Jan Erik Vold.

 

Obstfelder-jubileet

21. november 2016 er det 150 år siden forfatteren Sigbjørn Obstfelder ble født i Stavanger. Obstfelder regnes som Norges fremste representant for tidlig modernistisk lyrikk. Sølvberget, Stavanger kulturhus fikk i 2014 i oppdrag av Stavanger kommune å utarbeide et forprosjekt og videre ta ansvar for markeringen av Obstfelder-jubileet. Høsten 2014 ble forprosjektet På vandring med Obstfelder utarbeidet, med temaet vandring som inngang til jubileumsåret. Vandring er også tema for Kapittel 2016 og flere av Kapittel-arrangementene er i år et samarbeid med Obstfelder-jubileet

 

Jan Erik Vold

Jan Erik Vold er er en av våre mest leste og innflytelsesrike lyrikere, og er i år aktuell med Kánon / kannon / kanón - en krønike om litterær kvalitet. Han har i en årrekke også vært en av våre ivrigste og beste formidlere av poesi. Han har gjennom sine dikt og avisartikler satt i gang en rekke debatter om litteratur og politikk, og han sto blant annet bak "Poesiåret 2000".

Vold debuterte som lyriker i 1965, med samlingen mellom speil og speil, og har siden hatt en omfattende produksjon.

 

Google+