Hopp til hovedinnhold

Indonesias største nålevende forfatter

Indonesias største nålevende forfatter

Eka Kurniawan er antakelig den mest betydningsfulle indonesiske forfatteren i sin generasjon. Drømmen om å bli forfatter kom da han leste Knut Hamsuns Sult.

 

Under utgivelse i 30 land 

Kanskje (...) vil Nobelprisjuryen om noen år vurdere å gi [Kurniawan] den prisen som Indonesia ennå aldri har mottatt? - Le Monde
Eka Kurniawan (f. 1975) kommer fra Tasikmalaya i Vest-Java i Indonesia. Han har skrevet alt fra romaner til noveller, filmmanus, tegneserieromaner og essay. Jakarta Post har beskrevet Kurniawan som «en av de få innflytelsesrike forfatterne i Indonesia». Selv forteller Kurniawan at inspirasjonen til å bli forfatter kom da han leste Knut Hamsuns Sult som student.

Han regnes som indonesisk litteraturs nye store navn og sammenliknes med alt fra García Márquez og Rushdie til Melville og Gogol, men er i like stor grad påvirket av indonesisk folklore, muntlige fortellertradisjoner og pulp fiction. Bøkene hans er under utgivelse i rundt 30 land, og Skjønnhet er et sår var blant annet på listen over New York Times’ 100 viktigste bøker i 2015. Kurniawans roman Man Tiger var nominert til Man Booker International Prize 2016.  (Fra forlagets omtale)

 

Skjønnhet er et sår

Man sitter igjen med følelsen av ikke bare å stå overfor Indonesias historie, men også dets sjel. Dette er en forbløffende, skjellsettende leseopplevelse. - Publisers Weekly
Skjønnhet er et sår er hans første bok på norsk. Ifølge forlaget Pax er "Kurniawans eksplosivt medrivende og tøylesløse roman en leseopplevelse utenom det vanlige, full av uhyrlige detaljer, saftige anekdoter og vilter humor. Den viser til fulle hvorfor Kurniawan regnes som en av de mest markante nye stemmene i den internasjonale samtidslitteraturen." 

 

Kurniawan på Kapittel 

På årets Kapittelfestival gjester Kurniawan to arrangement. 

Google+