Hopp til hovedinnhold

Fotoutstilling om vandrere

Foto: Nawar Alghousini

Den syriske fotografen Nawar Alghousini gir oss gjennom en serie bilder muligheten til å møte noen av menneskene som ble tvunget på flukt, og som nå lever her i Stavanger.

Vandring

Jeg ønsker å bygge broer. Jeg ønsker å bringe to kulturer nærmere hverandre gjennom et språk alle kan forstå - nemlig kunsten, sier Nawar Alghousini, som selv har kommet til Stavanger som flyktning. 
Kapittelfestivalens tema er Vandring. Amnesty og Kapittelfestivalen utfordret Nawar Alghousini, en syrisk fotograf, til å ta bilder av mennesker som har måttet vandre. Resultatet er en serie bilder, utstilt i kafeer, restauranter og bokhandlere i Stavanger sentrum.

 

Flukt 

Menneskene som er avbildet har alle blitt tvunget på flukt, bort fra krigens redsler. Nå er de her, i Stavanger. Utstillingen gir oss en mulighet til å møte dem i omgivelser og natur som er kjente for nordmenn, men nye for dem. Bildene viser glede, lek, nytt samhold, men også alvor.  

 

Bak hvert ansikt er det en historie

Alle bør være med på denne fellesskapstanken - et hvert menneske ønsker å leve i harmoni, og det handler om hvordan vi møter våre medmennesker, oppfordrer han. 
Bak hvert bilde er det en mening. Bak hvert ansikt er det en historie. Ingen forlater sitt hjem uten grunn. Det er opp til deg å skape et nytt hjem eller et nytt liv i eksil.

Alghousini lar denne teksten følge alle bildene og menneskene i utstillingen. For fotografen er denne utstillingen bare starten. Han ønsker å utvikle dette videre og ta flere bilder, bruke fotokunsten til å bringe mennesker nærmere hverandre. Han utfordrer publikum til å fokusere på det vi har til felles, istedet for det som skiller oss. 

Bildene er utstilt fra 10.9 - 18.9 på følgende steder:

  • Sølvberget 
  • Bøker og Børst
  • Cafe Bacchus
  • Cirkus
  • Hanekam
  • Det lille hjørnet
  • Godt brød
  • Norli Stavanger
  • Ark Berge

Teksten er opprinnelig skrevet av Camilla Andersson (2. september 2016) og er hentet fra Amnestys nettsider.

Nawar Alghousini

Nawar Alghousini 3

Nawar Alghousini (f. 1994) Fra Damaskus, Syria. Alghousini kom til Norge i oktober 2015, og er for tiden bosatt i Stavanger.

Alghousini er selvlært fotograf, og han har arbeidet med foto siden han var 15 år.

Google+