Hopp til hovedinnhold

Festivalhelg for hele familien

Festivalhelg for hele familien

Snart er det klart for et nytt Kapittel på Sølvberget, og i år er festivalhelgen full av fine opplevelser å ta med familien på!

For de minste

Bøkene om Nora som rydder, baker, tisser og leker i regnet har blitt en slager hos de minste leserne, og i løpet av festivalhelgen blir det to anledninger til å oppleve forfatter og illustratør Irene Marienborg tegne og fortelle fra den populære bokserien. Lørdag 17.9 kl 13.00 opptrer hun i Kjelleren i U1 på Sølvberget, og søndag 18.9 kl 13.00 kan dere møte henne på Tungenes fyr.

Nora

En annen relativt ny favoritt hos de minste er Telle-trollet, som er skapt av forfatter Lars Mæhle og illustratør Anna Fiske. De vil tegne og fortelle om det langbeinte trollet som skal ut på telle-tur på Sandnes bibliotek lørdag 17.9 kl 12.00, og på Møteplassen i 1. etasje på Sølvberget søndag 18.9 kl 14.00

Telle-trollet

Ut på tur

For de litt eldre blir det som vanlig Barneakademi om spennende tema, og i år skal vi helt til Nordpolen! Lørdag 17.9 kl 12.00 i Kinosal 6 på Sølvberget kan du møte Erika Gjelsvik (15) fra Stavanger som gikk til Nordpolen med TV-serien "Oppdrag Nansen", og forfatter og illustratør Bjørn Ousland som står bak de populære tegneseriene om polarheltene våre. Programleder er Liv Gulbrandsen. For første gang inviterer vi også barnefamilier i regionen til å bli med ut på tur! Lørdag 17.9 kl 12.00 - 14.00 blir det Familiedag på Giljagarden 2, med barneforestilling, fotoutstilling med naturløype og kanelsnurrer fra bakeriet på Byrkjedalstunet.

Barneakademi

Som et avsluttende høydepunkt inviterer vi til en fantastisk Familiedag på Preikestolhytta søndag 18.9 kl 12.00 - 17.00, i samarbeid med Stavanger Turistforening. Her blir det litterære arrangementer for store og små, utendørs teaterfoestilling, salg av varm og kald mat, aktivitetsløype til Rendatrollet, åpen zip-line, utleie av kano og kajakk mm. Bjørn Arild Ersland og Lene Ask lanserer sin nye fotobildebok Inn i skogen, Bjørn Ousland tegner og forteller fra sine populære tegneserier om våre berømte polfarere, Bjørn Arild Ersland og Asbjørn Jensen forteller om da de gikk Norge på langs - før dagen avsluttes med en unik mulighet til å oppleve teaterforestillingen Herr og fru Obstfelder på hver sin klode på Nilsebu en siste gang!

Preikestolhytta

 

Google+