Hopp til hovedinnhold

- Et uvanlig sterkt talent

- Et uvanlig sterkt talent

Både kritikerne og leserne hyller Tommi Kinnunens debutroman "Der fire veier møtes." Han besøker Stavanger på Kapittels siste dag.  

Debutromanen ble raskt et fenomen da den dukket opp i Finland i 2014. Den ble innstilt til flere av de største litteraturprisene i hjemlandet, og mottok både den finske bokhandlerprisen og den finske journalistprisen for årets roman i 2014. I Finland har slektsromanen solgt over 50.000 eksemplarer, og hittil er den solgt videre til 14 land. 

Kort om romanen:  

I ei lita bygd i det nordlige Finland skiller den unge jordmora Maria seg ut og blir gjenstand for folkesnakk. Hun er selvstendig, forsørger seg selv, og får datteren Lahja utenfor ekteskap. Senere får også Lahja et barn utenfor ekteskap. Men hun ønsker ikke å leve livet alene, slik som moren, og gifter seg med Onni. Etter andre verdenskrig vender Onni hjem som en helt. Men han finner seg ikke til rette i ekteskapet, og søker seg stadig vekk. Mange år senere bor Lahja alene i det store slektshuset sammen med yngstesønnen og hans familie – i et hus der alt forblir usagt. Til slutt blir det svigerdatteren Kaarina som finner svarene på familiens mange fortielser og løgner. 

Kritikerrost

Også de norske kritikerne var begeistret da romanen dukket opp på norsk i begynnelsen av 2016. "Kinnunen har en egen intensitet i språket, en følsomhet i skildringene og en varhet i situasjonene som løfter denne boken langt ut av triviallitteraturens dyp," mente VGs anmelder og trillet terningkast 5.  Aftenposten kalte boken "en sterk og bemerkelsesverdig debut." NRK mente at "dersom han greier å halde det nivået han har lagt seg på i «Der fire veier møtes», har vi ein nordisk forfattar å rekne med framover."

kinnunen wandrup

Les utdrag fra "Der fire veier møtes": 

 

Kjøp billetter:  

På Kapittels avslutningsdag møter forfatteren Elisabeth Hovland i samtale. 

 
Google+