Hopp til hovedinnhold

Endelig på Kapittel: Saul Williams

(c) Geordie Wood

Den banebrytende artisten Saul Williams har stått på Kapittels ønskeliste i flere år. Endelig har vi lokket ham til Stavanger.

Williams er nå kanskje mest kjent for sin eksperimentelle blanding av poesi og alternativ hip hop, men han er også forfatter, skuespiller og en av verdens beste spoken-wordartister.

Alle hans fire soloalbum har tydelige litterære nerver. Sammen med William's politiske stemme, gjør det ham til perfekt gjest for Kapittel. Vi får møte ham i samtale med Guttorm Andreassen, og selvfølgelig i konsert på Tou scene. 

Festivalsjef Espen Røsbak har hentet mange gode navn til byen siden han tok over styringen i 2012. Saul Williams har hele tiden stått høyt oppe på ønskelisten, og i år er amerikaneren endelig på plass. Og hvorfor har sjefen drømt om å få Williams på programmet?
- Fordi han lager intelligent, litterær rap, som kler både Kapittels profil og min egen smak, forklarer han.  

Som oppvarming kan vi anbefale dette intervjuet fra The Guardian, og ikke minst en titt på noe av musikken hans. Her er en av de første låtene han ble kjent for, "Black Stacey" fra albumet Saul Williams:

  

Og her er "Horn Of The Clock-Bike" fra det siste albumet, "MartyrLoserKing":

 

Mer musikk? Sjekk Spotify: 

 

Kjøp billetter: 

 
Google+