Hopp til hovedinnhold

Billettsalget i gang: Farvel til Eddy Bellegueule

Billettsalget i gang: Farvel til Eddy Bellegueule

I dag slippes billettene til forestillingen Farvel til Eddy Bellegueule, som spilles torsdag og fredag i Kapitteluka. 

Edouard Louis er en av Kapittels viktigste gjester i år. Han har takket ja til å glede Stavangerpublikummet med både et foredrag og en samtale om sin sistebok, Voldens historie. I anledning besøket har vi også fått sjansen til å vise Kjersti Horns kritikerroste forestilling basert på hans første bok, i samarbeid med Tou Scene.

Farvel til Eddy Bellegueule er et sterkt portrett av et ungt menneskets oppvekst i dagens Europa. Den rører ved temaer som klasse, seksualitet, fattigdom, rasisme, kjønn og eksklusjon.

Forestillingen er basert på romanen ved samme navn. Édouard Louis vokste opp som Eddy Bellegueule, en gutt som gjorde alt han kunne for å passe inn i det hardbarkede miljøet i en liten by i Frankrike. Men han passet aldri inn. I voksen alder omskapte han seg selv og ble født på ny som Édouard Louis.

Eddy Bellegueules opprør mot foreldre, fattigdom og en sosial bakgrunn med vold og rasisme er egentlig det andre trinnet i denne unge guttens dramatiske liv. Før han makter å gjøre et opprør mot den verden han vokser opp i, er det denne verdenen som står opp mot Eddy. Tidlig i livet opplever han både forakt og alvorlig mobbing fra sine egne. Valget er enkelt da muligheten til slutt byr seg. Flukt.

Kjøp billetter her før det er for seint.
Som alltid er forestillingen inkludert i Kapittels festivalpass (som du sikrer deg her), men reserver gjerne plass mot billettgebyr. 

Regi: Kjersti Horn 
Medvirkende: Emil Johnsen 
Øvrig kunstnerisk team: Erik Hedin, Tobias Leira, Chris Erlbeck

 

«Som teater har Farvel til Eddy Bellegueule en spontan umiddelbarhet som får det til å virke ektefølt. Emil Johnsen framfører monologen med et sterkt nærvær, et engasjement, en følsomhet og en motstandskraft som virker innlevd».
Terningkast 5 i Dagbladet.

Google+