Hopp til hovedinnhold

Tegneserier på Kapittel

Tegneserier på Kapittel

Spritsmugling og superhelter, grafitti og gretne damer. Tegneserie-entusiaster har mye å glede seg til under årets Kapittel! 

Sterke nykommere

The-Urban-Legend-Sesong-1_productimage

Med Amerika som tema har vi selvfølgelig gitt plass til en ekte superhelt i programmet. Og hva er vel mer aktuelt enn en norsk superhelt-tegneserie som fikk sitt gjennombrudd i USA? Den ferske serieskaperen Josef Yohannes fra Oslo står bak tegneserien The Urban Legend, som på kort tid har etablert seg i det internasjonale markedet og fått plass blant klassiske striper som Batman og The Avengers i den amerikanske avisen USA Today. Han vil møte skoleklasser onsdag 16.9, men her vil det også være plass til øvrig publikum.

Gulosten

En annen nykommer som kan oppleves på festivalen er den kritikerroste debutanten Kristian Krohg-Sørensen, som har gjort stor suksess med tegneserieromanen Gulosten - Liv i helvete. Dette er første bind i en planlagt trilogi om spritsmugleren og motstandsmannen Johannes Andersen, og boka har fått strålende anmeldelser i de fleste av landets store aviser, blant annet terningkast 5 i Stavanger Aftenblad. Krohg-Sørensen holder lunsjforedrag på Møteplassen fredag 18.9 kl 11.30.

Holen og Hellenes

Holen_DrabantVolum1

En mer etablert serieskaper som gjester festivalen er journalist og forfatter Øyvind Holen, som i år er aktuell med hele to tegneserier. I vår kom andre bok i tegneserie-triologien Drabant, som han har laget sammen med illustratør Mikael Noguchi. En røff historie om tre ungdommer fra grafitti-miljøet i Oslos utkant. Nylig utga Holen også fagboka Tegneseriens historie, som er illustrert av Tore Strand Olsen. Begge bøkene presenteres under Bokmerke, som er festivalens program for barn og unge, men arrangementene er også åpne for andre interesserte. Holen kan du også møte til hiphop-kveld med Tore Pang på Metropolis torsdag 17.9 kl 19.30.

Kebbelife 2

Sist men ikke minst hadde vi gledet oss til å kunne presentere selveste Mette Hellenes, kvinnen bar den populære stripeserien Kebbelife. Dessverre måtte Hellenes avlyse sitt Stavanger-besøk under Kapittel grunnet sykdom. Vi anbefaler likevel serien hennes på det varmeste, Hellenes skildrer menneskelig tarvelighet med stor humor.

 Se oversikt over alle tegneseriearrangementene her:

 
Google+