Hopp til hovedinnhold

Sanger om science fiction

Sanger om science fiction

Konsertkonseptet "Science Fiction Lieder" byr på nyskrevet klassisk musikk basert på science fiction-tekster under årets festival. 

Et nyskrevet verk for sopran og klaverkvartett basert på tre ulike science fiction-tekster presenteres i Skur2 onsdag 16. september under årets Kapittel. Gjennom kammermusikk og lieder har fortidens komponister gitt oss del i noen av musikkhistoriens fineste betroelser. Er det mulig for dagens musikere å skape noe nytt av denne arven? Og kunne denne musikken formidle lyden av framtiden?

Tre land, tre kulturer, tre framtider: Science Fiction Lieder er et konsertkonsept bestående av tre nyskrevne sangsykluser for sopran og klaverkvartett basert på sciencefictiontekster fra Sveits, Storbritannia og Norge. Arrangementet er et samarbeid med Ny Musikk Stavanger

Følgende framtider presenteres:  

  • Et romskip legger ut på en reise for å utforske dybdene av universet, men underveis gjør mannskapet oppdagelser som tvinger dem til å stille spørsmål ved deres vitenskapelige overbevisninger og all menneskelig fornuft.
  • En robot befinner seg fanget i en sangers kropp. Litt etter litt lærer den å uttrykke seg gjennom sang, men hva skjer når en kunstig intelligens begynner å utvikle ekte følelser?
  • Norge i år 2480, olja er brukt opp for lenge siden. En robotoperatør funderer over meningen med et liv som bare består av å arbeide for menneskenes overlevelse. Kanskje er robotene hans de eneste som er virkelig frie.

Medvirkende: 

Céline Wasmer, sopran
Lucas Buclin, piano
François Girard Garcia, fiolin
Noémie Bialobroda, alt
Hilde Skomedal, cello

Musikk av Øyvind Mæland, Kevin Juillerat og Gareth Moorcraft.
Tekster av Øyvind Rimbereid, Lydia White og Blaise Cendrars.

Kjøp billetter: 

 
Google+