Hopp til hovedinnhold

Maja Lunde: Bienes historie

Maja Lunde: Bienes historie

Anmelderne står i kø for å hylle "Bienes historie". Under Kapittel gir vi deg flere anledninger til å møte forfatter Maja Lunde. 

bienes historie

Dagbladets anmelder mener romanen er "En imponerende godt skrevet og komponert historie. En nydelig fortelling om forholdet mellom foreldre og barn, om store forventninger og knuste drømmer, tap og håp", og gir terningkast fem. Under tittelen "Maja Lundes debut er av internasjonalt format", skriver Aftenposten at romanen er "preget av dyktig håndverk hele veien gjennom" og at den "er en imponerende debutroman". All mulig grunn til å glede seg til Kapittel der det blir flere muligheter til å møte forfatteren. 

Biene 

Slik beskriver forfatteren selv romanen på nettsiden sin: 
- Bienes historie går over tre tidsplan: William er en melankolsk biolog og frøhandler i England i 1852. Han setter seg fore å bygge en helt ny type bikube som skal gi både ham selv og hans barn ære og berømmelse. George er birøkter i USA i 2007 og kjemper i motbakke, men han håper sønnen kan bli gårdens redning. Tao arbeider med håndpollinering i et fremtidig Kina hvor biene har forsvunnet. Hun ønsker mer enn noe annet at sønnen skal få en utdannelse og et bedre liv enn henne selv, skriver hun. 

Barne- og ungdomsbøker 

Lunde har tidligere vært mest kjent for sine barne- og ungdomsbøker. Hun er derfor også en naturlig del av Kapittels Bokmerke-program. Hun er født og oppvokst i Oslo, hvor hun bor med mann og tre barn. Hun er utdannet medieviter med en master fra Universitetet i Oslo. Hun har også skrevet manus blant annet til barne-tvserien Barnas supershow, dramaserien Hjem og humorserien Side om Side

Bienes død

Idéen til den nye romanen fikk hun for snart to år siden:
- Jeg fikk idéen da jeg så en dokumentar om Colony Collapse Disorder – bidød. Den vekket mange spørsmål hos meg, jeg ble både fasinert og skremt. Hvorfor dør biene? Og hva gjør det med oss og med jorda? Spørsmålene ga meg idéen til romanen, forteller hun på nettsiden sin. 
På Kapittel deltar hun på Bokmerke-programmet, og presenterer Bienes historie i egne programinnslag torsdag på Tungenes fyr og fredag på Sølvberget.  

Boka har fått sin egen hjemmeside, og finnes også på Facebook og Tumblr.

Kjøp billetter til arrangementene her: 

 

Les utdrag fra romanen her: 

  
Google+