Hopp til hovedinnhold

Leif Enger og Edvard Hoem: Det norske Amerika

Leif Enger og Edvard Hoem: Det norske Amerika

Torsdag møtes Leif Enger og Edvard Hoem til samtale om migrasjonen til Amerika og den norske arven i dagens USA.

Både Leif Enger og Edvard Hoem skal delta på flere arrangementer på årets Kapittel (se oversikt lenger nede i teksten). Da muligheten for å sette de to sammen på en scene bød seg var ikke festivalsjef Espen Røsbak sen om å endre litt på programmet.
- Enger og Hoem hver for seg er glimrende, men å få dem i samtale om dette temaet blir uhyre spennende, mener han. 
Tema er altså den historiske norske migrasjonen til Amerika og den norske arven i dagens USA. Samtaleleder blir Dagbladets Fredrik Wandrup.

Minnesota og Fræna

Leif Enger er oppvokst i Minnesota og har vært journalist og produsent for Minnesota Radio i en rekke år. Hans romaner Ned til elva og Så ung, så kjekk, så modig har begge ligget på bestselgerlistene i USA. Enger kan du møte i samtale med Levi Henriksen allerede på festivalens åpningsdag kl. 17.00. 

Edvard Hoem har et langt forfatterskap bak seg med både romaner, skuespill, dikt, biografier og gjendiktninger siden debuten i 1969. For Kjærleikens ferjereiser (1974), Prøvetid (1984), Ave Eva (1987) og Mors og fars historie (2005) ble han innstilt til Nordisk Råds litteraturpris. For Mors og fars historie mottok han Melsomprisen og Petter Dass-prisen, og han ble òg innstilt til Kritikerprisen. Hoems bøker er solgt til ni land. I 2014 gav Hoem ut sin første roman på ni år, Slåttekar i himmelen

Arrangementet finner sted i Kulturbiblioteket, torsdag 17. september kl. 17.00. 
Kjøp billetter og sjekk resten av arrangementene de to deltar på her: 

 
Google+