Hopp til hovedinnhold

Kapittelkveld på Tou scene

Kapittelkveld på Tou scene

Torsdag 17. september kan du oppleve Cole, Lockwood, Grytten, Dahle, Seierstad, Almhjell, Marcus, Angelskår, Harr og Hartberg og mange flere på Tou scene. 

Kapittelkveldene på Tou scene har blitt svært godt mottatt av publikum og gjester de siste årene. Også i 2015 presenterer vi et stort, litterært program, og tar hele Tou Scene i bruk. En mer fullstendig litterær festivalkveld får du neppe!

Kvelden er todelt, med litteraturarrangementer på Scene 1 og Scene 2. I Maskinhallen byr vi på storveis musikalsk underholdning. Billettsalget skjer via Touscene.no.

LITTERATUR//SCENE 1 & SCENE 2

TORS 17.  SEPT DØRENE ÅPNER KL 1730 ARRANGEMENTSSTART KL 18.30
KR 300/ 250. HELE HUSET KR 500/400 (studenter). Kjøp billetter via touscene.no. 

På Tou Scene møter du noen av de viktigste forfattere som besøker årets Kapittel – med tema «Amerika». Blant gjestene er Teju Cole og Pål Angelskår.

Til Scene 1 kommer to av de amerikanske hovedgjestene: Teju Cole og Patricia Lockwood. Frode Grytten tar med seg et nyskrevet kåseri, Gro Dahle leser nye noveller og Frode Saugestad møter Åsne Seierstad og Tone Almhjell i samtale om å slå gjennom i USA.

Pelikan forlag tar over Scene 2 med sine mange aktuelle Kapittel-forfattere, blant andre amerikaneren Ben Marcus, det danske fenomenet Madame Nielsen og Carl Henning Wikjmark

Scene 1:

  • Kl. 18.30 Store i Amerika: Seierstad, Almhjell.
  • Kl. 19.45 Gro Dahles Amerika.
  • Kl. 20.45 Teju Cole: Photo lecture.
  • Kl. 22.00 Solo performance: Patricia Lockwood.
  • Kl. 23.00 Solo performance: Frode Grytten.

Scene 2:

  • Kl. 20.15 Pelikanscenen, del 1: Marcus og Wijkmark.
  • Kl. 22.30 Pelikanscenen, del 2: Nielsen og Pilgaard.

MUSIKK//MASKINHALLEN

TORSDAG 17. SEPTEMBER DØRENE ÅPNER KL 19.00 KONSERT  KL 20.00
KR 300/250. HELE HUSET KR 500/400 (studenter). ALDERSGRENSE 18 ÅR. Kjøp billetter via touscene.no

PÅL ANGELSKÅR OG HARR & HARTBERG 

Pål Angelskår

Pål Angelskår er musiker og forfatter fra Oslo, som er mest kjent som vokalist, gitarist og låtskriver i bandet Minor Majority. Med låter som: «Dancing in the backyard», «She Gave Me Away»», (In That) Premature Way», Come Back to Me» og «Supergirl» var de med på å definere det første tiåret i det nye årtusenets musikalske Norge. Bandet har også en stor tilhengerskare i Europa, spesielt i Frankrike.

I 2006 vant Minor Majority spellemannsprisen i kategorien «beste popgruppe» med plata «Reasons to Hang Around». Angelskår har lovet å spille sanger fra hele katalogen sin, det vil si at vi får høre både Minor Majority låter og solo-materiale. Alt i en helt ny innpakning.

HarrogHartberg

Harr & Hartberg er det nye musikkprosjektet til skuespiller Thorbjørn Harr og bassist Aslak Hartberg (også kjent som vokalist i Klovner i Kamp). Tekstene er spesialskrevet av Lars Saabye Christensen. Selv om begge er mest kjent for andre prosjekter deler de en glødende jazzintersse. 

Thorbjørn har drevet med musikk hele livet, både som vokalist og saxofonist. Hartberg er hovedfagutdannet jazzbassist, og var i mange år fast bassist med bl a Jon Eberson, og han var med å starte Shining, der han spilte bass på de tre første platene.

Mellom konsertene samtaler musikerne om tekst og musikk med Synne Øverland Knudsen.

PROGRAM Maskinhallen:

  • KL. 20.00 Harr og Hartberg.
  • Kl. 21.15 Samtale: Harr, Hartberg og Angelskår.
  • Kl. 22.00 Pål Angelskår.
Google+