Hopp til hovedinnhold

Kapittel-utstilling: Sea Change - det nye Europa

Kapittel-utstilling: Sea Change - det nye Europa

Hva innebærer det å være ung i Europa i dag? Det spørsmålet er utgangspunktet for fotoprosjektet Sea Change, som vises i en stor utstilling på Sølvberget fra 27. august. 

Sea change 2

Europa er i krise. En hel generasjon unge grekere, spanjoler, irer og tyskere sliter med å komme seg inn på arbeidsmarkedet mens forskjellene mellom folk øker i alle land. Hvordan få Europa opp av grøfta, og hvordan ser livet ut for de som har havnet der? På hvilken måte har Europa endret seg de siste tiårene, og stemmer det at unge mennesker nå i større grad definerer seg ut fra klassetilhørighet enn som samfunnsborgere? Er de gamle demokratiene i ferd med å smuldre opp? Disse spørsmålene danner utgangspunktet for dokumentarfotoprosjektet Sea Change, som vises i en stor utstilling på Sølvberget fra 27. august. 

Det blir formell åpning av utstillingen fredag 28. august, kl. 18.00.  Da blir det en innledning fra Aftenbladets Harald Birkevold om prosjektet og arbeidet fram mot den ferdige utstillingen, og litt om veien videre.

Fotografer

Tretten ledende europeiske fotografer har i løpet av de siste to årene tatt 2500 fotografier,  blant dem er den Stavanger-baserte frilansfotografen Tommy Ellingsen. Harald Birkevold, journalist i Stavanger Aftenblad,  er en av initiativtakrne til Sea Change, og har også  forfattet forordet i bokutgivelsen av fotoprosjektet Sea Change. 

Dokumenteres

Det er den unge europeiske tilværelsen som dokumenteres. Hverdag, politikk, party. Hvordan påvirkes unge mennesker av den pågående økonomiske krisen, og hvilken virkelighet møter oss i bildene? Utstillingen ble vist tidligere i år i Litteraturhuset i Oslo. I Stavanger vises utstilling fra 27. august fram til Kapittel-programmet avsluttes den 20. september. 

Medvirkende fotografer: Jocelyn Bain Hogg, Maciek Nabrdalik, Marie von Krogh, Pep Bonet, Bénédicte Kurzen, Fabian Weiß, Tommy Ellingsen, Donald Weber, Joanna Demarco, Robin Maddock, Declan Browne, Yannis Kontos & José Sarmento Matos.

Google+