Hopp til hovedinnhold

I salongen med Madame Nielsen

I salongen med Madame Nielsen

Pelikanen forlag presenterer Madame Nielsens "Den endeløse sommeren" på Kapittel. Madammen byr også på intime salong-møter med Jennifer Clement og Julie Otsuka. 

sommer

"Den for offentligheten hittil ukjente Madame Nielsen har skrevet en aldeles bedårende bok,  jeg er ganske henført," skrev Lillian Munk Rösing i Politiken  om «Den endeløse sommeren». I forkant av Kapittel blir boken gitt ut på norsk av Pelikanen forlag, og torsdag 17. september kan publikum møte henne i samtale med Mette Karlsvik.

Den endeløse sommer

I romanen møter vi et knippe skjebner som er ført sammen på et landsted på Fyn. Her møter vi den vakre aristokratiske moren og den portugisiske ynglingen; hennes elsker og senere mann, den store altoverskyggende kjærligheten. Her finner vi jenta og de to guttene; den velskapte og tiltaksløse, og ikke minst den spede, vare med de fine trekkene, jentas kjæreste som senere skal bli en gammel kvinne, men ennå ikke vet det, han, hun som skal bli fortelleren av denne historien om "Den endeløse sommeren" og de mange liv som skjebnen vevde sammen i sitt nett på "den hvite gården". 

Madame Nielsen

Bak Madame Nielsen skjuler den danske dramatikeren, skuespilleren, musikeren og forfatteren Claus Beck-Nielsen seg. Han har gitt ut verk under en rekke navn siden 2001. Han har vært hjemløs, arrangert sin egen identitets død og gjenoppstått som virksomhet. I 2014 kom han tilbake - som kvinne - og ga ut "Den endeløse sommeren" som Madame Nielsen. Tema som identitet og navn er altså gjennomgående i forfatterskapet.

I salongen

I tillegg til hovedmøtet med Madame Nielsen i Møteplassen torsdag 17. september inviterer hun til to intime salongmøter med to av festivalens internasjonale gjester. Som sin forgjenger, grunnleggerinnen av salongtradisjonen, Marquise de Rambouillet, inviterer hun gjestene inn i soverommet sitt. Der vil hun fortrylle gjestene med egne sanger, dikt og utdrag fra romaner, kun avbrutt av lett diskusjon rundt vår tids store temaer. Fredag 18. september kl. 20.00 ønskes Julie Otsuka velkommen til salongen og lørdag 19. september kl. 20.00 er Jennifer Clement gjest. Salongmøtene finner sted i Kong Haakon VIIs suite på Victoria hotel i Stavanger. 

Billettsalg:  

 

 

Video: 

 

 

The Nielsen Sisters - "Love & Peaces" from Jazbo Gross on Vimeo.

Google+