Hopp til hovedinnhold

En punkbønn fra Susanne Christensen

En punkbønn fra Susanne Christensen

Susanne Christensen kommer til Kapittel for å snakke om musikk og aktivisme. Hun har delt passende musikktips med oss. Sjekk spillelisten!

punkbønn

Den dansk-norske litteraturkritikeren og essayisten Susanne Christensen har blant annet skrevet for Klassekampen, Morgenbladet og Vagant. I 2011 ble hun kåret til Årets kritiker, og samme år ga hun ut tekstsamlingen Den ulne avantgarde på Flamme forlag. På årets Kapittel-festival er hun invitert til å foredra om feministiske punkbevegelser i USA og Russland, med utgangspunkt i sin kommende bok En punkbønn: Musikk og aktivisme i Russland og Nord-Amerika

Opplev henne i Kjelleren på SØlvberget lørdag 19. september kl. 17.00. Kjøp billetter.  

Riot Grrrl

Gjennom reiser og møter med musikere og aktivister reflekterer Susanne Christensen rundt Riot Grrrl, punkbevegelsen med feministiske fortegn som ble startet av purunge jenter i USA på 90-tallet. I boken møter vi musikerne og forfatterne Ian Svenonius og Johanna Fateman, som spilte viktige roller i Riot Grrrl-bevegelsen i USA. I Russland undersøkes konteksten omkring Pussy Riots punkaktivisme i det offentlige rom i 2012, og i Berlin tas vi med på en anti-Barbie-demonstrasjon. I Skandinavia møter vi musikeren Jenny Hval og forfatteren Olga Ravn. Med særegen stemme og skarp observasjonsevne utforsker Christensen punkens feministiske uttrykk – musikalsk, politisk og litterært.

Musikktips 

Med den nye boken som bakgrunn var det naturlig å spørre Christensen om å dele noen musikktips med festivalpublikum. Det gjorde hun, og hun sendte ved følgende beskrivelse: 
- Jeg har lavet en spilleliste fuld af musik som jeg refererer til i min kommende bog. Fokus er Riot Grrrl, kan man sige. Mixet bevæger sig fra Olympia til Washington DC, og så er der en Kim Gordon-sektion og til slut en britisk sektion. Dette følger flyten i bogen, skriver hun. 

Her er spillelisten:  

 

Kjøp billetter: 

 
Google+