Hopp til hovedinnhold

Britt Karin Larsen: Fra Finnskogen

Britt Karin Larsen: Fra Finnskogen

Britt Karin Larsens bøker om livet på Finnskogen har høstet strålende kritikker. På årets Kapittel presenteres den ferske romanen "Kaldere mot natten." Les utdrag og kjøp billetter. 

«Britt Karin Larsens Finnskog-serie er en gave til norsk samtidslitteratur,» skrev Dagbladets Cathrine Krøger i 2013. VG slo fast at «Britt Karin Larsen er en unik norsk forfatter med et helt spesielt poetisk språk».  Leserne har også latt seg begeistre, og forventningene er store til romanen som avslutter serien - "Kaldere mot natten". Romanen kommer for salg i ukene før Kapittel og beskrives slik av forlaget: Blant folket på Finnskogen blir det å lose flyktninger over til Sverige en del av hverdagen under andre verdenskrig, og forskere prøver å dokumentere restene av den gamle savolaksiske dialekten. Elins oldebarn Turid drømmer om engang å finne igjen restene av Mostamägg, torpet hun har hørt så mye om.

Forfatterskap

 Larsen (f.1945) bor i Hedmark, og har skrevet dikt, barnebøker, dokumentarbøker og romaner. Hun debuterte med samlingen "5 mg blues og andre dikt" i 1978. Trilogien om taterne regnes som gjennombruddet i hennes forfatterskap: "De som ser etter tegn" (1997), "De usynliges by" (1998) og "Sangen om løpende hester" (1999). Hun har hele sitt forfatterskap vært opptatt av de som faller utenfor. Bøkene om livet på Finnskogen - "Det vokser et tre i Mostamägg" (2009), "Himmelbjørnens skog" (2010), "Som steinen skinner" (2011), "Før snøen kommer" (2012), "Det synger i lauvet" (2013) og "Slik treet faller" (2014) - har gitt henne en stor og trofast leserskare.

Kjøp billetter

 Under Kapittel kan du møte forfatteren i Kulturbiblioteket lørdag 19. september. 

Les utdrag

Her kan du lese utdrag fra den nye romanen: 

 

Priser:

  • Gyldendals legat 1993
  • Sarpsborgprisen 1998
  • Hedmark fylkeskommunes kulturpris 1998
  • Ossietzky-prisen 2000
  • Riksmålsforbundets litteraturpris 2001
  • Amalie Skram-prisen 2001
Google+