Hopp til hovedinnhold

Programmet til Kapittel 14 er klart

Programmet til Kapittel 14 er klart

Kapittel-festivalen går av stabelen 17. - 21. september. Hele programmet er ute, og billettsalget har startet på www.kapittel.no

Kapittel_Twitter_avatar_400x400-1_articleimage

Årets Kapittel skal handle om hvordan oljen former måten menneskene lever og tenker. Det sorte gullet har endret verden på en altomfattende måte. De enorme kildene av fossil energi har vært helt nødvendig for å bygge det vanvittige overflodsamfunnet vi vestlige mennesker lever i.

I årets varierte festivalprogram beveger vi oss ut i verden, til oljeregionene Nigeria, Angola, Sudan, Texas, til vekstnasjonen Kina og til den fjærbrusende kjempen Russland. Vi skal også være tilsvarende navlebeskuende, samtale om Stavangerlitteraturen, om den norske mentaliteten og om norsk oljehistorie.

Høydepunktene er mange.

For noen er det fenomenet Yahya Hassan, for andre Oljekontoret med Thomas Seltzer, eller sceneintervjuer med forfattere som Jung Chang, Philipp Meyer eller Masha Gessen. Og torsdagskvelden på Tou er antakelig det sterkeste kveldsprogrammet i festivalens historie. Der får du blant annet oppleve Tor Åge Bringsværd, Josefine Klougart, Tore Renberg og Thure Erik Lund på samme billett – i tillegg til et didaktisk dukketeater i tre deler!

Ryszard Kapuściński skrev i Sjahen at “oljen er sterk, men han har òg sine veike sidar — han kan ikkje erstatte tenking”. Til det siste behøver vi oljepengefinansierte litteraturfestivaler.

Velkommen til Stavanger 17. - 21. september!

 
Google+