Hopp til hovedinnhold

Møt Yahya Hassan på Kapittel

Møt Yahya Hassan på Kapittel

Årets litterære sensasjon, Yahya Hassan, er en av hedersgjestene på Kapittel-festivalen. Hassan samtaler med Thomas Seltzer og leser fra sin modige og direkte debutbok på Breitorget klokken 18.00 lørdag 20.09. 

Årets Kapittel-festival går av stabelen 17. - 21. september i år. Sølvberget er som vanlig arrangør og hovedarena. Et av de åpenbare høydepunktene på årets festival er møtet med danske Yahya Hassan. Han brakdebuterte i fjor høst med en diktsamling som raskt ble trykket i 100.000 eksemplarer. Diktene hans beskriver vold i egen familie og han tar et oppgjør med hykleriet i eget oppvekstmiljø blant innvandrere. Hassan forteller om et liv som ungdomskriminell og utfordrer foreldregenerasjonens verdier. I Danmark har boken vakt enorm oppsikt, og er solgt til en rekke land.

Priser

For Yahya Hassan mottok forfatteren den danske debutantprisen. I april kom debutboken ut på norsk. Den norske gjendiktningen er ved Pedro Carmona-Alvarez, og lørdag 20. september klokken 18.00 kan du høre Hassan i samtale med Thomas Seltzer på Breitorget.

Les mer om Hassans gjennombrudd i Aftenpostens artikkel "Da Yahya Hassan ble dikter".

Sagt om Yahya Hassan: 

"Det er en syngende, ufatteligt ambitiøs poesi og et 18-årigt talent, der fejer alt andet af bordet."
Lars Skinnebach, Jyllands-Posten

"Der er en enorm kraft i Yahya Hassans vrede stemme (...) det danske sprog bliver pint til at kunne noget, vi ikke vidste, det kunne. Han har givet os ord og billeder for, hvordan det er at være Yahya Hassan, søn af flygtninge fra ’Mellemøstens Langeland’, søn af to sprog, søn af Danmark."
Lilian Munk Rösing, Politiken

"Et 170 siders velrettet ballespark mot alt som gikk galt og alle som sviktet. Det er så rått velformulert, så svimlende lyrisk(...)"
Fartein Horgar, Adresseavisen (terningkast 6)

"Yahya Hassan slår følge med en rad av litterære opprørere når han går til angrep på Faren og Koranen, Politiet og Pedagogene. Diktene preges av et behersket raseri og effektive poetiske grep."
Marit Grøtta, NRK

Kjøp billetter: 

 
Google+