Hopp til hovedinnhold

Sceneprat på Rogaland Teater

I samarbeid med Rogaland Teater inviterer Kapittel-festivalen til sceneprat lørdag 16. juni,

Festen008

Hva skjer når hemmeligheter kommer til overflaten? Hvordan forandrer dette menneskers liv? Og er det lettere å tilgi selve handlingen, enn å tilgi løgnen som dekker over? Dette og mye mer blir tatt opp i scenepraten etter Festen på Rogaland Teater 16. juni mellom klokken 20:00 og 21:00.

Samarbeid

Scenepraten er et samarbeid med Kapittel og Rogaland Teater. Vi har samlet et sterkt panel av personer som alle har beskjeftiget seg med temaet: professor Wenche Seltzer, forfatter Anders Lunde og skuespiller Glenn André Kaada. Kapittelsjef Espen Røsbak er ordstyrer.

Servering og festivalpass

Etter scenepraten blir det servering i foajeen og mulighet til å stille spørsmål til innlederne. Kapittel tilbyr her festivalpass til året for en ekslusiv lanseringspris: Kun 300 kroner!

Mer om paneldeltakerne:

  • Wencke Seltzer har skrevet boken Familiehemmeligheter – Tause fortellinger fra terapirommet. Dette er en sterk bok om familiers hemmeligheter og tause fortellinger. Alle familier har hemmeligheter ; tause temaer i en felles historie de ikke snakker om. Det kan være foreldres uuttalte, men sterke krav til sine barn, en far som forsvant da barna var små eller et medlem av familien som har tatt sitt eget liv. Slike tause fortellinger kan prege oss mer enn vi aner. Wenche Seltzer, professor dr. Philos og spesialist innen klinisk psykologi, og har jobbet med tause temaer i en årrekke.
  • Anders Lunde, forfatter, ga i år ut debutromanen Mørkerom: TENK OM NOEN VISSTE ALT OM DEG …
 Den morgenen Gamle Einar Abrahamsen dør, kjører en varebil rundt til innbyggerne i en liten by med lasterommet fullt av konvolutter. Hver av konvoluttene inneholder et brev fra Gamle Einar. Det viser seg at den gamle byoriginalen har visst mer om livene til innbyggerne enn noen andre, også deres nærmeste. Kanskje har han kjent dem bedre enn de gjorde selv. Brevene setter i gang en seriereaksjon som forandrer innbyggerne fundamentalt, og deres forhold til hverandre. Dette er en roman om mørkerommene i vårt liv – om alt det vi ikke vil si til noen andre.
  • Glenn Andre Kaada, skuespiller. Kaada spiller rollen som Christian i Festen. Utdannet ved Statens Teaterhøgskole, før han kom til Rogaland Teater i 2003. Her har Kaada spilt en rekke ulike roller: fra hovedroller i Shaffers Amadeus og Kiellands Gift til Bakkantinnene, Verdens Ende, Frykten og BANK. Kaada har flere ganger arbeidet med dramaer av Jon Fosse: Dødsvariasjonar, Desse auga og Ylajali. To ganger har han medvirket i regissør Tore Vagn Lids teaterprosjekter: Mann=Mann, som vant Hedda-prisen som Årets teaterprosjekt 2008, og Enron. Kaada ble kjent for et større publikum gjennom dramaserien Seks som oss på TV 2, spillefilmen Blodsbånd av Marius Holst og Riksteatrets Et dukkehjem som turnerte landet rundt i 2009. I høst spilte Kaada tittelrollen i Ibsens Peer Gynt, som i mai gjestet Festspillene i Bergen. I vår var han å se i Misantropen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Google+