Hopp til hovedinnhold

Til Polen med Kapittel-stipend

Kapittel sender forfatterne Nils Henrik Smith, Agnes Ravatn, Tina Åmodt og Henning Bergsvåg på stipendopphold ved herskapelig slott i Kraków.

I sammenheng med det Krakow-initierte litteraturprosjektet Dagny , har Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, nå plukket ut fire norske forfattere til et tremåneders stipendopphold ved Villa Decius Associations herskapelige slott i Krakow.

I 2011 huser Villa Decius forfattere i periodene april t.o.m. juni og august t.o.m. oktober. De norske forfatterne som reiser i disse periodene er:

  • Nils Henrik Smith (vår)
  • Agnes Ravatn (vår)
  • Tina Åmodt (høst)
  • Henning Bergsvåg (høst)

 

Dagny-prosjektet er et toårig litteraturprosjekt som startet i 2010. Fjorårets Dagnyforfattere fra Norge var Tor Eystein Øveraas, Lisa C.B. Lie, Knut Olav Homlung og Eivind Evjemo.

Tidligere i vinter ble norske forfattere på nytt oppfordret om å søke seg plass i Dagny-prosjektet som tar utgangspunkt den norske forfatteren Dagny Juel-Przybyszewska, ”den europeiske modernismens muse”, som i sin tid levde og virket i deltakerlandene.

Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, som i år arrangeres fra 21. - 25. september, er prosjektets norske arena. I tillegg vil prosjektet stå bak en rekke forfatterkvelder og litteraturfestivaler i Krakow, Berlin, Leipzig og Lviv (Ukraina).

Kapittelsjef Eirik Bø, og prosjektets andre litterære konsulent i Norge, forfatteren og festivalsjefen for litteratursymposit i Odda, Marit Eikemo, vil bidra til å forme en ny litteraturfestival i Krakow i oktober. Under denne festivalen vil samtlige forfattere fra det toårige prosjektet inviteres tilbake til Krakow.

Kontaktperson:

Eirik Bø
festivalsjef, Kapittel

Google+