Hopp til hovedinnhold

Kapittel-sjefen gir seg på topp

Etter fire år med kunstnerisk suksess og publikumsvekst takker Eirik Bø av som sjef for Kapittel-festivalen. – Det har vært fire flotte år, og grunnlaget for videre vekst er lagt, sier han.

 

logo-kapittel-trans-210

Bø tok over sjefstolen på Kapittel – Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet samtidig som han ledet Sølvbergets kulturhovedstadsprosjekt Gjestfrihetens kunster i 2008. Han har ledet Kapittel mot nye høyder både kunstnerisk og publikumsmessig, og har sørget for at festivalen nå har en sentral posisjon i litteratur-Norge. Årets festival var intet unntak, og det er en fornøyd Bø som nå gir seg på topp.
- Det har vært fire flotte år. Jeg føler at vi har satt festivalen på kartet. At vi får ros fra presse og litteraturmiljøene samtidig som publikumstallene har økt tar jeg som et bevis på at vi har gjort mye riktig, sier han.

Fornyelse
Festivalsjefen føler at fire år er akkurat passe, men innrømmer at det blir vemodig å slutte.
- Det er en grunn til at slike stillinger vanligvis er på åremål. Jeg ville uansett satt fem år som en absolutt grense, men det føltes veldig riktig å si stopp nå. Det var ingen lett beslutning og det er selvsagt vemodig. Sølvberget er en veldig artig arbeidsplass, sier Bø.
Selv om festivalsjefen naturlig nok får mye medieoppmerksomhet lovpriser han det store engasjementet på huset.
- Det er bygget opp en enorm kompetanse på Sølvberget de siste årene. Det har virkelig vært spennende å se hvordan huset har utviklet seg og vokst som arrangør og formidlingsinstitusjon. Man kan på mange måter si at en ny festivalsjef kommer til dekket bord, sier han.

Hva nå?
Bø forlater stillingen som festivalsjef i utgangen av januar, og vil være med i arbeidet med å finne en ny festivalsjef. Men hvilke kvalifikasjoner må egentlig en Kapittel-sjef ha?
- Han eller hun må være sulten og ha gode ideer om hvordan festivalen kan bli enda bedre, sier han.
Hva han selv skal gjøre framover er ikke klart.
- Jeg har en del ideer og prosjekter jeg kunne tenke meg å jobbe med, men er selvsagt også åpen for andre spennende oppgaver, smiler han.

Videre vekst
Kulturhussjef Marit Egaas skulle gjerne hatt Bø med i flere år.
- Eirik har gjort en fantastisk jobb med Kapittel. Han har presentert programmer som har skapt mye oppmerksomhet, og han har greid å engasjere, provosere og begeistre publikum og deltakere hvert år, sier Egaas.
Hun er også godt fornøyd med at hele Sølvberget har blitt engasjert i festivalen.
- Ved hver festival er Sølvberget som en eneste stor dugnad der alle bidrar. Eirik har samlet hele huset og gitt alle et eierforhold til festivalen. Det arbeidet han har lagt ned skal vi bygge videre på, sier hun.
Stillingen som festivalsjef lyses ut i løpet av kort tid.

For mer informasjon og utfyllende kommentarer:
Eirik Bø – 948 16 082
Marit Egaas – 908 53 123

Kapittel

Kapittel - Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, er en årlig litteraturfestival på linje med litteraturfestivalen i Molde og Lillehammer. Festivalen hadde i 2010 nærmere 10 000 besøkende, noe som betyr en økning på 87 % de siste tre årene. Fra sitt utgangspunkt på Sølvberget, Stavanger kulturhus satser festivalen på ytterligere å utvikle seg som en viktig litterær arena, også utenfor festivalperioden.

Google+