Hopp til hovedinnhold

Kapittel lyser ut flere Dagny-stipender

Kapittel og Kraków lyser igjen ut stipender og utenlandsopphold for unge, norske forfattere. Søknadsfristen er 10. februar.

I 2010 inviterte Sølvberget, Stavanger bibliotek og kulturhus, ved litteraturfestivalen Kapittel, og Villa Decius Association i Kraków, unge forfattere fra Norge, Polen, Ukraina og tyskspråklige land til å delta i et stipend- og festivalprogram kalt ”Dagny”.

Utgangspunktet og inspirasjonskilden er den norske forfatteren Dagny Juel-Przybyszewska, ”den europeiske modernismens muse”, som levde og virket i landene som deltar i prosjektet.

Den gang var de norske stipendmottakerne som reiste til Kraków Tor Eystein Øverås, lisa C.B. Lie, Eivind Hofstad Evjemo og Knut Olav Homlung.

Nå lyser vi igjen ut stipender, denne gang for perioden april-juni og august-oktober 2011, med søknadsfrist 10. februar.

Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, er prosjektets norske arena. Ellers blir det forfatterkvelder og litteraturfestivaler i Kraków, Berlin, Leipzig og Lviv (Ukraina) under de tre måneder land oppholdene.

Prosjektet har fått millionstøtte gjennom EEA/Norway Grants, som forvalter EØS-midler.

Full utlysningstekst for fsøkere til tre måneder stipendopphold ved Villa Decius i Kraków, kan lastes ned til høyre på denne siden (.pdf-dokument).

Kontaktperson:

Eirik Bø
Festivalsjef, Kapittel 10

Google+