Hopp til hovedinnhold

Kapittel 11 lekker tre

Festivalsjefen er godt i gang med planleggingen av Kapittel 11, og avslører tre trassige navn på blokka.

Kapittel 11, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, blir arrangert fra 21. til 25. september i år, og er godt i gang med programmeringen allerede.

I år er tema for festivalen trass, og festivalsjef er tydelig stolt over å kunne presentere tre av årets gjester, som uten tvil lever opp til festivaltemaet.

- Litterær villmann

Den amerikanske forfatteren William T. Vollmann, kom i fjor ut med Riflene på norsk, og er en av de tre Kapittel-lekkasjene fra festivalsjefen

- Boka utgjør bare toppen av et stort og trassig litterært isfjell. Derfor er jeg utrolig stolt av å kunne presentere denne amerikanske litterære villmannen, sier Bø og følger raskt opp:

- Og endelig har vi også fått naglet den amerikanske tegneserieskaperen og journalisten Joe Sacco til programmet.

Tegnetrass

Saccos Palestine, som regnes som en klassiker innen graphic novels-sjangeren (tegneserieromaner), ble i fjor fulgt opp av Fotnoter i Gaza. Serieskaperen har også rapportert fra Balkan med sin subjektive og historisk analytiske penn og strek.

Kaster lys over WikiLeaks

Sjefens siste gladnyhet er at Birgitta Jónsdóttir, islandsk aktivist, parlamentariker og tidligere talskvinne for nettstedet WikiLeaks, kommer til Kapittel 11.

- Jónsdóttir er blant annet invitert for å kaste lys over fenomenet WikiLeaks, som hun nå har forlatt, og hennes kamp for ytringsfrihet, forklarer Bø.

Denne vinteren ble Birgitta Jónsdóttir et navn i internasjonale medier, da amerikanske myndigheter prøvde å få innsyn i Twitter-kontoen hennes, i forsøket på å få has på WikiLeaks’ Julian Assange.

Google+